Προγράμματα

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Στη 2η διαδικτυακή συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Earth Observation for Education” συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας

    Πραγματοποιήθηκε η 2η διαδικτυακή συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Earth Observation for Education” στο οποίο συμμετέχουν Πανεπιστήμια και Σχολεία  από 4 χώρες της Ευρώπης, Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Τσεχία και η Ελλάδα:

    International Links (Global) Ltd

    Primary School of Kouloura

    Aristotelio Panepistimio Thessalonikis

    Ysgol Bro Hyddgen

    Univerzita Karlova

    Geo Smart Decisions Ltd

    Ruhr-Universitaet Bochum

    Zakladni a Materska skola,Praha 6, Bila 1

     

       Αφού διευκρινίστηκαν κάποια ζητήματα που απασχολούν τους εταίρους και το πρόγραμμα (Brexit, e-twinning-… νέες συνθήκες), η συνάντηση επικεντρώθηκε στην παρουσίαση του τύπου των τεχνολογιών που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα σχολεία κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος και της στοχοθεσίας του και πως αυτά θα υπηρετούν και τη στοχοθεσία των Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών του κάθε εκπαιδευτικού συστήματος των συμμετεχουσών χωρών. Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης πόρων και διδακτικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί στις αίθουσες διδασκαλίας. Για να συμβεί αυτό και για να υποστηριχθούν τα σχολεία από τα πανεπιστήμια, διαπιστώθηκε η ανάγκη να προσδιοριστούν από τα σχολεία τα διδακτικά και μαθησιακά πλαίσια, οι ανάγκες και οι προτεραιότητες έτσι ώστε τα πανεπιστήμια να προσφέρουν, στα πλαίσια του προγράμματος, προς αυτή την κατεύθυνση. Μια επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πάνω στη χρήση και ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών θα πρόσθετε αυτοπεποίθηση και επάρκεια στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των σχεδίων μαθημάτων που θα δημιουργηθούν.

       Αποφασίστηκε επίσης, η σταδιακή έναρξη των εργασιών για την παραγωγή των πνευματικών προϊόντων του προγράμματος (μια ιδιαίτερα δύσκολη αλλά δημιουργική, ενδιαφέρουσα και παραγωγική διαδικασία). Ήδη το Α.Π.Θ. κατέθεσε το σχεδιασμό του προϊόντος, (Geo Art…) την ευθύνη υλοποίησης και εφαρμογής του στην εκπαιδευτική πράξη έχουμε κι εμείς και απεστάλησαν ήδη, οι οδηγίες επιλογής των θεμάτων διερεύνησης για κάθε εταίρο

       Ένα θέμα επίσης που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν η δημιουργία logo που θα αντιπροσωπεύει το πρόγραμμα. Ορίστηκε η διαδικασία και το σχολείο μας άρχισε ήδη να δημιουργεί.

    Παρά τις δυσκολίες και τις αναπροσαρμογές στις οποίες μας υποχρεώνει ο κοροναϊός, καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια να ¨τρέχει¨ ομαλά το πρόγραμμα, διατηρώντας το σχολείο μας σε μια κατάσταση δημιουργικής εγρήγορσης, όπως γνωρίζουν καλά να διατηρούν, τα προγράμματα Erasmus+.

    Comments are closed.