Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Η γνώριμη στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, συγγραφέας και αστυνομικός «μιλάει» για τον“Μικρό Covid 19”

    Παρακολουθήστε το απολαυστικό και συνάμα διδακτικό animation:  εδώ

    Όμορφο και αισιόδοξο ξάφνιασμα από τη συγγραφέα και αστυνομικό κα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, μια συγγραφέα γνώριμη στο Δημοτικό σχολείο Κουλούρας, αφού το βιβλίο της «Μια ζαχαρένια συνταγή» , μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης, φιλοξενήσαμε και παρουσιάσαμε στον Δεκέμβρη των παραμυθιών, τα περασμένα Χριστούγεννα (2019).

    Στον ελεύθερο χρόνο της βοηθάει τους μικρούς ήρωές της να φέρνουν σε πέρας τις ζαχαρένιες ή αλμυρές αποστολές τους.

    Η νέα της αποστολή της αφορά τον “Μικρό Covid 19” με σκοπό να οδηγήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα εργαλεία γνώσης και να συνηδειτοποιήσουν, όσο αυτό είναι δυνατό για τα παιδιά, τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη τήρησης κανόνων υγιεινής και προφύλαξης..

    Σε συνεργασία με άλλους τέσσερις καλλιτέχνες (την αστυνομικό – γραφίστρια Μαριλένα Γκιρλέμη, τον cinematographer Γιώργο Μυλωνά και τους ηθοποιούς Βούλα Κώστα και Πάνο Κλάδη) προσπάθησαν να μεταδώσουν τη σπουδαιότητα του μηνύματος της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της ομαδικής εργασίας και της συλλογικής προσπάθειας..  Σημαντική, ωστόσο, ήταν και η συμβολή της παιδαγωγού Τότας Αρβανίτη – Παπαδοπούλου, που επιμελήθηκε του έμμετρου κειμένου

    “Ο Μικρός Covid 19” είναι ένα βίντεο κινούμενης εικόνας που περιστρέφεται γύρω από τον κορονοϊό. Απλό και καθαρό. Σκληρό αλλά και γεμάτο ελπίδα, ώστε ένα παιδί προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας να κατανοήσει την πραγματική διάσταση της άγνωστης, μέχρι σήμερα, δύναμης που μας ώθησε και μας ωθεί μακριά από ό,τι θέλουμε να κάνουμε και του συναισθήματος του φόβου που έγινε κοινό για όλους μας, τονίζοντας παράλληλα τις όμορφες μέρες που θα ξανάρθουν.

     

    Comments are closed.