Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    “EcoCircus”Η Green Ecomedy του Luca Regina στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και του προγράμματος Erasmus+”Together We Can Do So Much”.

     

    Πιέστε για να δείτε την παράσταση εδώ.


     

     

     

    Μια καταπληκτική, διασκεδαστική και συγχρόνως, διδακτική παράσταση στο χώρο τους, είχαν την ευκαιρία να φιλοξενήσουν, να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας.

    Η παράσταση «EcoCircus-H Green Ecomedy του Luca Regina», του Ιταλού κλόουν, ζογκλέρ, κωμικού και showman, διεθνούς φήμης , αφού παραστάσεις έδωσε σε ολόκληρο, σχεδόν, τον κόσμο (Γαλλία, την Ισπανία, την Ελβετία, τον Άγιο Μαρίνο, τη Σερβία, τη Βοσνία, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Κύπρο, το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κούβα, την Αίγυπτο, τη Ρωσία, την Ινδία, την Αιθιοπία …), είναι μια παράσταση που διασκεδάζει και ταυτόχρονα επιβεβαιώνει την  ανάγκη για μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνειδητοποίηση,που ξεκινά από τον εαυτό μας.

    Από αυτή την αναγκαιότητα γεννιέται τοEcoCircus.

     Μια σύγχρονη, σπασμωδική και καινοτόμα παράσταση στην οποία, ανάμεσα σε μαγεία, ακροβατικά και πράξεις εξισορρόπησης, τα αστικά απόβλητα ζωντανεύουν και γίνονται πρωταγωνιστές ακροβατικών κόλπων με εκπληκτικές επιδόσεις.

    Στην παράσταση που δόθηκε στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, οι μαθητές έκθαμβοι παρακολούθησαν το μπουκάλι κανόνι, που με το χτύπημα ενός μαγικού ραβδιού αιωρείται στον αέρα εξαφανίζοντας το άχρηστο πλαστικό και τόσα άλλα «μαγικά», γεμάτα οικολογικά μηνύματα. «Στο EcoCircu  τίποτα δεν δημιουργείται, τίποτα δεν καταστρέφεται, αλλά όλα μετασχηματίζονται ή μάλλον ανακυκλώνονται ή επαναχρησιμοποιούντα.

    Σε αυτή την παράσταση δώσαμε στα απόβλητα δεύτερη ζωή , τους δώσαμε  μια δεύτερη ευκαιρία, μετατρέποντας τα σε πραγματικούς πρωταγωνιστές του γέλιου και των χειροκροτημάτων  από τους μαθητές του σχολείου.

    Με αυτό τον τρόπο θέλω να δώσω μια πολιτισμική προσέγγιση στο θέμα συλλογής αποβλήτων στη πηγή, για να διαφυλάξουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη και να εγγυηθούμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας ».

    Ήταν πραγματικά μια παράσταση, η οποία, εκτός της διασκέδασης που πρόσφερε στους μικρούς μαθητές πρόσφερε γνώση. Γνώση γύρω από την κλιματική αλλαγή, την ανακύκλωση, την επαναχρήση και αξιοποίηση  άχρηστων ή και βιοδιασπώμενων υλικών, την ορθή διαχείριση των υπολειμμάτων και των σκουπιδιών μας.

    Ένα μάθημα οικολογίας, τα αποτελέσματα του οποίου θα χρειαζόταν πολλές διδακτικές ώρες για να γίνουν κτήμα και γνώση των μαθητών.

    Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, ευαισθητοποιημένοι μ’ αυτά τα ζητήματα, άλλωστε αποτελούν αντικείμενο ενασχόλησής τους στο πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιούν, με τίτλο “Together We Can Do So Much”, πρόσφεραν στο τέλος της παράστασης, μια έκπληξη , ως αντίδωρο προς τους συντελεστές της: Την παρουσίαση κατασκευών καπέλων με άχρηστα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά με υψηλή αισθητική και καλαισθησία. Έργα που έφτιαξαν, όλοι μαζί, γονείς, δάσκαλοι και παιδιά, στα πλαίσια του προαναφερθέντος προγράμματος Erasmus+.

    Η Διεύθυνση του σχολείου οφείλει μεγάλες ευχαριστίες στον Διευθυντή του VERIA 8 THESSPUPPET 2019, κο  Juanjo Corralesκαθώς και την κα Ανθή Τραπεζανλή, για τη σταθερή υποστήριξη και φροντίδα τους προς το σχολείο μας (η συνεργασία μας ξεκίνησε πέρυσι και θα έχει συνέχεια). Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Luca Regina, τον καταπληκτικό κλόουν, ζογκλέρ, κωμικό και showman, που καθήλωσε τα παιδιά με τα μαγικά του αστεία αλλά και δίδαξε οικολογία.

    Ευχαριστίες οφείλουμε και στον Γυμναστή του σχολείου που κατέγραψε την παράσταση καθώς και τον εκπαιδευτικό Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος μπήκε εύκολα στο ρόλο του μαέστρου  και συνόδευσε , ντύνοντας με τη μουσική, την παράσταση του Luca.

    Comments are closed.