Προγράμματα

  Σεπτέμβριος 2020
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μαΐ    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, στα πλαίσια του Erasmus+, “MONEY MATTERS”.

  Με την ολοκλήρωση του κύκλου παρουσίασης της Έκθεσης «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ – ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ / ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ» σε, ειδικά, διαμορφωμένο χώρο του σχολείου, και λίγο πριν τη μεταφορά της στη Βέροια και στο Χώρο της Αντωνιάδειου Στέγης  Γραμμάτων και Τεχνών, με ολοκληρωμένες γνώσεις πλέον και αναπτυγμένη αισθητική προβολής, οργάνωσης και παρουσίασης, οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας προχώρησαν στην κατασκευή-δημιουργία ενός εξαιρετικά καλαίσθητου παιχνιδιού μνήμης και γνώσης, με θέμα: «Νομίσματα του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου, Από την Ευρώπη της Ελλάδας στην Ελλάδα της Ευρώπης».

  Το παιχνίδι αποτελείται από 24 τετράγωνα που απεικονίζουν  12 αρχαία ελληνικά νομίσματα, 12 με την πρόσθια και 12 με την οπίσθια όψη τους.

  Ως παιχνίδι μνήμης, για τους μαθητές που γνώρισαν μέσα από τις δράσεις και δραστηριότητες του σχολείου τα νομίσματα, στόχο έχει το ζευγάρωμα πρόσθιας και οπίσθιας όψης.

  Ως παιχνίδι γνώσης αναφέρεται στους μαθητές ,που μέσα από την παιγνιώδη κατάσταση που δημιουργείται, θα ακολουθήσουν μια διαδικασία μάθησής τους. Για το σκοπό αυτό, το παιχνίδι εξασφαλίζει μια διαδοχική πορεία γνώσης, μέσα από:

  Την παρακολούθηση της Έκθεσης,

  Τις σχετικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, αλλά και,

  Τις καρτέλες με την εικονογράφηση, στην ίδια επιφάνεια πρόσθιας και οπίσθιας όψης κάθε νομίσματος,

  Τις καρτέλες με την ταυτότητα κάθε νομίσματος.

  Η δημιουργία του παιχνιδιού μνήμης και γνώσης  εντάσσεται στις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες  μας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με τίτλο “MONEY MATTERS”.

  Comments are closed.