Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Ι.Κ.Υ. ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS+ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2018-2020 ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “TOGETHER WE CAN DO SO MUCH”.

    Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη (Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς) η τεχνική ημερίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.)  με θέμα τη «Διαχείριση και Παρακολούθηση Σχεδίων Συμπράξεων Ανταλλαγών μεταξύ σχολείων 2018, τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης».

    Στην ημερίδα συμμετείχε και το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας δια των εκπροσώπων του, Δημητρίου Κατσαβού, Διευθυντή και νομίμου εκπροσώπου του, και της κας Αναστασίας Παλασίδου, υπεύθυνης επικοινωνίας, ως δικαιούχος του νέου εγκεκριμένου προγράμματοςErasmus+ για τη διετία 2018-2020,  με τίτλο “Together we can do so much” .

    Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις νέες τροποποιημένες, ως ένα βαθμό, διαδικασίες συμμετοχής στα νέα προγράμματα. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη 1ης γραμμής του Ι.Κ.Υ.,τον Διευθυντή του και Προϊστάμενο Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών, κο Φώτιο Αθανασόπουλο, τη συντονίστρια Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης, κα Ξαρχουλάκου, τις υπεύθυνες Σχεδίων ΚΑ2,Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης, κα Τζαγκαρουλάκη και κα Αδαμοπούλου, στελέχη που εδώ και χρόνια, πλέον, γνωρίζουμε καλά ως Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, ότι είναι πλάι μας, αρωγοί και υποστηρικτές σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει, σε κάθε απορία με οδηγίες, προτάσεις, καθοδήγηση και όλα αυτά με κατανόηση, υπομονή και πάνω απ’ όλα ανθρωπιά.

    Κατά τις κατ’ιδίαν συζητ΄γσειςμε τον κο Αθανασόπουλο και την κα Ξαρχουλάκου είχαμε τη δυνατότητα, για μια ακόμη φορά, να αναφερθούμε στην σταθερά ανοδική πορεία του σχολείου μας, με όχημα τα προγράμματα Erasmus+ και τη δυναμική που κουβαλούν, μια πορεία που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια κατακτώντας μια αξιοσημείωτη εξωστρέφεια με αποτέλεσμα για όλη αυτή την προσφορά και προστιθέμενη αξία που δημιούργησε στην τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα,ο Δήμος Βέροιας να μας βραβεύσει και να μας παραδώσει την ανώτερη τιμή προσφοράς στην πόλη, την «Εύφημο μνεία» για τις εξαιρετικές υπηρεσίες μας στα παιδιά και τους πολίτες του δήμου μας.

    Ως αντίδωρο της υποστήριξης που μας παρέχουν οι άνθρωποι του Ι.Κ.Υ. τους προσφέραμε ένα ξυλόγλυπτο, επιζωγραφισμένο έργο, δια χειρός Δ. Περηφανοπούλου, με θέμα την Αρπαγή της Ευρώπης καθώς κι ένα D.V.D. και το συνοδευτικό του έντυπο από την παράσταση μας  – χορόδραμα με τον τίτλο «Η Αρπαγή της Ευρώπης» που παρουσιάσαμε στα πλαίσια του «Money Matters»  σε διάφορες πόλεις (και συμμετείχαμε σε πανελλήνιους θεατρικούς αγώνες στη Θεσσαλονίκη, όπου αποσπάσαμε το πρώτο βραβείο). Δώσαμε επίσης, μια κασετίνα με πέντε αρχαία ελληνικά νομίσματα (και το συνοδευτικό τους κείμενο) έργο των παιδιών μας.

    Μάλιστα, ο Διευθυντής του Ι.Κ.Υ. κος Αθανασόπουλος μας τίμησε άμεσα τοποθετώντας το ξυλόγλυπτό μας στο τραπέζι της ημερίδας όπου παρέμεινε καθόλη τη διάρκειά της.

    Comments are closed.