Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    “EL RETRETE DE DORIAN GRAY” ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    μια παράσταση κουκλοθεάτρου-δακτυλοθεάτρου

    στα πλαίσια του «VERIA THESS PUPPET ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2018»

    Από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου του 2018 η πόλη της Βέροιας μεταμορφώθηκε σε μια απέραντη πόλη Κουκλοθεάτρου, με ηθοποιούς, εικαστικούς, μουσικούς, κουκλοπαίκτες, κλόουν και εφευρέτες. Παντού, στο Χώρο Τεχνών, Στη στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στην Πλατεία Εληάς, στους δρόμους της πόλης έλαβαν χώρα παραστάσεις με θεατρικά έργα, μουσική, κίνηση, εμψύχωση κουκλών και αντικειμένων, σεμινάρια, εκθέσεις, εργαστήρια …

    Εφτά ημέρες συνεχόμενης γιορτής με πολλούς θιάσους και ακόμη περισσότερες παραστάσεις. Θίασοι που προέρχονταν από πέντε χώρες(Αργεντινή, Βραζιλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα).

    Εμπνευστής, δημιουργός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, του «VERIA THESS PUPPET ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2018» ο Juenjo Corroles σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας και την ΚΕΠΑ.

    Την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, ανοιχτό πάντοτε σε πρωτοπόρες εκδηλώσεις, είχε την εύνοια της τύχης να φιλοξενήσει στο χώρο του, μία από τις παραστάσεις του φεστιβάλ, προσφέροντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς εξαιρετικές και πρωτόγνωρες στιγμές. Τα παιδιά χάρηκαν με την ψυχή τους την παράσταση El Retrete cabarete” του θιάσου EL RETRETE DE DORIAN GRAY”, παράσταση γεμάτη με καλά επιλεγμένη μουσική, χορό, αντικείμενα απλά (μπαλόνια, καπέλα, χέρια …) γεμάτη εικόνες, συνθέσεις και μεταμορφώσεις. Με δυο καλλιτέχνες από τη Βαρκελώνη, τον Ezra Moreno Escudero  και τον Marcos Carballido, που καθήλωσαν τα παιδιά. Για σχεδόν μία ώρα, κυριολεκτικά, οι μικροί μαθητές κρεμόταν από τα χείλη, τα μάτια και προπαντός από τα χέρια των καλλιτεχνών, ξεσπώντας συχνότατα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα και φωνές συμμετοχής και επιδοκιμασίας.

    Η παράσταση αυτή κατέστη δυνατή χάρη στην επίμονη επιθυμία της κας Ανθής Τραπεζανλή, συντρόφου του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ και Κουλουριώτισας στην καταγωγή, ως ένα Πρόσφορο και Αντίδωρο Μνήμης προς την μητέρα της, κα Παναγιώτα (Πανάϊου) Νεστοροπούλου.

    Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου την ευχαριστούν ιδιαίτερα για αυτή τη συμβολική και φορτωμένη μνήμες ενέργειά της.  Ο Διευθυντής του σχολείου, κος Κατσαβός, της πρόσφερε στη συνέχεια, ως εμπόδιο λησμονιάς προς το γενέθλιο τόπο της και το σχολείο του οποίου υπήρξε μαθήτρια, το βιβλίο του, που αναφέρεται στην ιστορία του χωριού τους, της Κουλούρας, με τίτλο: « Εμπόδιον Λησμονιάς, η Κουλούρα στο χώρο και το χρόνο», καθώς επίσης κι ένα DVD με το περιεχόμενο της περσινής βραβευμένης θεατρικής παράστασης του σχολείου, ¨Η Αρπαγή της Ευρώπης¨.

    Τέλος, η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί το Δήμο Βέροιας και το Δήμαρχο , κο Βοργιατζίδη, την ΚΕΠΑ, τον Πρόεδρό της κο Ακριβόπουλο, τον κο Καμπούρη, την κα Καραγιαννίδου που ενέταξαν το σχολείο μας στο μεγάλο πρόγραμμα του φεστιβάλ, καθώς και την εκπαιδευτικό κα Σπυριδούλα Κωτούλα, η οποία είχε την ευθύνη προετοιμασίας και οργάνωσης της παράστασης στο χώρο του σχολείου.

    Δέστε κάποιες στιγμές εδώ

    κι εδώ

     

    Comments are closed.