Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας με εισήγηση στην 1η διακρατική συνάντηση του σχεδίου ERASMUS+ που συντονίζει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού.

    Με μεγάλη προθυμία το Δημοτικό σχολείο Κουλούρας, μέσω του Διευθυντή του, έκανε δεκτή την πρόταση να συμμετάσχει σε ημερίδα που διοργάνωσε το 2ο Δημοτικό σχολείο Κολινδρού στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ το οποίο υλοποιεί σε συνεργασία με 8 ευρωπαϊκές χώρες.

    Στις 7 Νοεμβρίου 2016 και στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νικόλαος Λούσης» Κολινδρού πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική ημερίδα στην Αγγλική και Ελληνική Γλώσσα, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών ? εταίρων των ευρωπαϊκών σχολείων καθώς και εκπαιδευτικών  από άλλα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Πιερίας. Το θέμα της ημερίδας ήταν: «Καινοτομίες και παρεμβάσεις για την κατάργηση των στερεοτύπων στην εκπαίδευση».

    Στην ημερίδα συμμετείχαν ως βασικοί ομιλητές η Ευδοκία Τσιρώνα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Πιερίας, ο Δημήτριος Κατσαβός, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας,  οι οποίοι ανάπτυξαν το θέμα: «Καταργώντας στερεότυπα  και χτίζοντας γέφυρες στην εκπαίδευση μαθητών Ρομά» και ο  Δημήτρης Ζάχος Επίκουρος Καθηγητής Παιδαγωγικής ? Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ  με θέμα: «Στερεότυπα, Προκαταλήψεις και Ρατσισμός στο Σχολείο».

    Μέσα από την παρουσία και εισήγησή μας, μας δόθηκε η δυνατότητα να αναδείξουμε τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας σε σχέση με θέματα που αφορούν το πεδίο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και να παρουσιάσουμε δράσεις, ως καλές πρακτικές, αντιμετώπισης καταστάσεων συνύπαρξης και μαθητείας συνεργασίας, καλλιέργειας ισότιμων σχέσεων μεταξύ μαθητών ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και κυρίαρχης ομάδας. Και όλα αυτά σε επίπεδο πράξης και όχι θεωρίας μέσα από την υλοποίηση προγράμματος θεατρικής αγωγής-υγιεινής διατροφής._5404 pho_5334 pho_5415 pho_5430 pho_5438

    Comments are closed.