Προγράμματα

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ! ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

     
    (συνάντηση προετοιμασίας φιλοξενίας)
     
    Μια γόνιμη και παραγωγική (κυριολεκτικά και μεταφορικά) συνάντηση είχαν ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, με τους φίλους, πλέον, εκπαιδευτικούς Miha Ribič και Aleš Požgan του OŠ Draga Kobala Maribor, σχολείου από το Μάριμπορ της Σλοβενίας.
     
    Η συνάντηση (preparatory visit) έγινε με στόχο την προετοιμασία της εβδομάδας φιλοξενίας μαθητών και εκπαιδευτικών του προαναφερθέντος σχολείου, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 19-24 Μαΐου 2024 στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας και στο Δημοτικό Σχολείο Διαβατού (ως μέλους της κοινοπραξίας της Διαπίστευσης Erasmus+ του Δ.Σχ. Κουλούρας).
     
    Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί, δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη θετική αύρα και ενέργεια που εκπέμπει το σχολείο, τόσο ως χώρος, όσο και ως άνθρωποι. Επίσης, τους έκανε μεγάλη εντύπωση ο βαθμός αλληλεξάρτησης της λειτουργίας και των διδακτικών του προσεγγίσεων με τη στοχοθεσία και γενικότερα το ¨πνεύμα¨Erasmus+.
     
    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχαν ο Διευθυντής του Σχολείου και ο εκπρόσωπος του Δημοτικού Σχολείου Διαβατού με τους φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες (μεταφορά μαθητών, εκπαιδευτικών, φιλοξενία μαθητών, δειγματικές διδασκαλίες, πολιτιστικές επισκέψεις …) όλα εκείνα, δηλαδή, τα θέματα που θα εξασφαλίσουν μία απρόσκοπτη, δημιουργική, παραγωγική και ευχάριστη εβδομάδα φιλοξενίας κατά τη διάρκεια της οποίας η γνώση, η διδακτική προσέγγιση, η τυπική και άτυπη μάθηση, αλλά και η επαφή με την παράδοση, η γνωριμία με τον τόπο φιλοξενίας και τον πολιτισμό που κουβαλά να δοθούν σε ισόποσες δόσεις.
     
    Ανάμεσα στις πυκνές στιγμές της σύντομης παρουσίας των φιλοξενουμένων εκπαιδευτικών από τη Σλοβενία, που, ομολογουμένως, ήταν πολύ ευχάριστη για όλους μας, αξίζει να σημειώσουμε:
    Τη σύντομη ξενάγηση – περιήγηση στις τάξεις του σχολείου εν ώρα μαθήματος (ώστε να πάρουν μια γεύση και κλίμα των διδακτικών συνθηκών),
    Την ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου και ενημέρωση για το διευρυμένο ρόλο που φιλοδοξεί να παίξει στους κατοίκους και στη νεολαία της τοπικής κοινωνίας,
    Την παρακολούθηση αλλά και αυθόρμητη συμμετοχή των φιλοξενουμένων σε ένα κινησιοχορευτικό παιχνίδι των μαθητών υπό την καθοδήγηση του Γυμναστή του σχολείου,
    Και φυσικά, την εμπλοκή τους στην προετοιμασία (τσάπισμα, σκάλισμα …) και τοποθέτηση φυτών (ντοματιές, πιπεριές, μελιτζάνες…) στο λαχανόκηπο της αυλής, με την ελπίδα, το Μάιο που θα ξανάρθουν να γευτούν αυτοί και οι μαθητές τους τους ¨καρπούς¨ της προσπάθειάς τους.
    Τόσο η συγκεκριμένη συνάντηση (preparatory visit) όσο και αυτές που θα ακολουθήσουν (της κατηγορίας Group mobility of school pupils και Job shadowing) αποτελούν ανταπόδοση φιλοξενίας της οποίας έτυχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας και του Δ. Σχ. Διαβατού-Μέσης από το Σχολείο του Μάριμπορ της Σλοβενίας.

    Comments are closed.