Προγράμματα

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2022-23, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Όλα τα αποτελέσματα  της συλλογικής προσπάθειάς μας στο παρακάτω λινκ (πατώντας το, ανοίγει ένα PDF στο οποίο υπάρχουν τέσσερις ενότητες, τα κείμενα των οποίων αποτελούν συνδέσμους, οι οποίοι εισάγουν στο περιεχόμενο).

    Καλή περιήγηση:

    sway – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2022-23 / ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αποτελούν καινοτόμο διδακτική και εκπαιδευτική δράση, η οποία συνίσταται στην προσθήκη νέων θεματικών κύκλων στο  υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του Δημοτικού, αξιοποιώντας μεθόδους διερευνητικής – ανακαλυπτικής μάθησης.

    Αρκεί να αντιστέκονται στον μέγα  κίνδυνο της τυπικής λειτουργίας των σχολείων, στην τυποποίηση, στην αντιγραφή-επικόλληση και παντός είδους κατάπνιξης της φαντασίας, της πρωτοτυπίας και της δημιουργικότητας μαθητών και εκπαιδευτικών.

    Με βάση, τα παραπάνω αλλά και από τη μία, την περσινή μας εμπειρία των εργαστηρίων και, από την άλλη, η πολύχρονη και πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη δραστηριότητά μας σε πλαίσια άτυπης εκπαίδευσης , εδώ και χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της σύνθεσης του μαθητικού μας δυναμικού, τις δυσκολίες, τις ανάγκες, τις αδυναμίες αλλά και τις δυνατότητες που προκύπτουν από αυτή τη σύνθεση, θεωρούμε απαραίτητο να λειτουργήσουμε απελευθερωτικά, υπό την έννοια να μην προσκολληθούμε στις διαδικασίες και τους περιορισμούς που περιέχει η σχετική απόφαση (οριοθετημένες δράσεις τάξεων, προσδιορισμένη θεματολογία …), αλλά ενοποιημένα, προσαρμοσμένα, με κατά το δυνατόν τήρηση των αξόνων και των ενοτήτων, χωρίς ωστόσο, απόλυτη ταύτιση. Κι αυτό, γιατί θέλουμε να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα και όχι τυπικές διαδικασίες διεκπεραίωσης.

    Comments are closed.