Προγράμματα

    Δεκέμβριος 2023
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Νοέ   Ιαν »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 23 Δεκεμβρίου 2023

    ΜΕ ΤΟΝ «ΝΑΥΑΓΟ, ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ» ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο «ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ.

    Μια ιστορία που ακροβατεί ανάμεσα στο παραμύθι και την πραγματικότητα, αφού μέσα από την περιγραφή ενός Σκιάχτρου ξετυλίγονται όλα τα γεγονότα της μεγάλης πλημμύρας και της απόγνωσης των ανθρώπων της Θεσσαλίας, ενώ παράλληλα, ¨βγαίνουν¨ τα ¨ανθρώπινα¨ συναισθήματα, οι ανησυχίες, τα όνειρά του.
     
    Στην ιστορία εισβάλει και ο Κοντορεβυθούλης, στο πρόσωπο ενός μετανάστη στην Αυστραλία, τονίζοντας την αγάπη για το γενέθλιο τόπο (αυτόν που μόνο πληγές χαρίζει στους ανθρώπους του), την προσπάθειά του να διατηρήσει άσβεστη τη Μνήμη, να μη χαθεί ο δρόμος της Επιστροφής (πετραδάκια).
     
    Την αφήγηση επιλεγμένων αποσπασμάτων της ιστορίας, έκανε ο εκπαιδευτικός, Θοδωρής Κοντογουλίδης, με, όπως σε όλες τις παρουσιάσεις των ιστοριών, πλήθος υποστηρικτικών παρεμβάσεων από τους μαθητές του σχολείου υπό την καθοδήγηση της Σοφίας Παυλίδου.
     
    Στο ρόλο του συγγραφέα προσπάθησε να ανταποκριθεί ο Διευθυντής του σχολείου, δείχνοντας ότι όλοι μπορούμε να γράψουμε κάτι, ο καθένας με τις δυνάμεις του, αρκεί βέβαια, να έχουμε κάτι μέσα μας, κάτι που να στριμώχνεται στην άκρη του μυαλού μας και να θέλει να βγει παραέξω.
     
    Προς αυτή την κατεύθυνση θα ακολουθήσουν, την ερχόμενη Άνοιξη, απογευματινά, φυσικά δωρεάν, εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής, εργαστήρια που θα απελευθερώνουν την έκφραση των μαθητών μας, συμβάλλοντας στην εξωτερίκευση των συναισθημάτων τους, στην τόνωση της αυτοπεποίθησής τους, στην παρεμβατική άποψή τους.
     
    Και επειδή η αφήγηση της ιστορίας έγινε την τελευταία μέρα της λειτουργίας του σχολείου, αμέσως μετά την αφήγηση και το εξαιρετικό κουκλοθέατρο που ακολούθησε, δίνοντας μια πιο εύθυμη νότα, στα θέματα της κλιματικής κρίσης και των τραγικών συνεπειών που είχε φέτος, η εκδήλωσή της στη χώρας μας (ακραία καιρικά φαινόμενα), ένας μεγάλος θόρυβος κουδουνίσματος, έκανε αισθητή την παρουσία του Αι Βασίλη στο σχολείο μας. Τα παιδιά ενθουσιασμένα, πέσανε στην αγκαλιά του κι αυτός με τη σειρά του, τους μοίρασε δώρα.
     
    Ακολούθησαν κεράσματα, χορός, τραγούδια, διασκέδαση και, φυσικά, κάποιες πρόβες για τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα που θα ακολουθήσουν και θα ¨πλημμυρίσουν¨ με παιδικές, χαρούμενες φωνούλες, όλο το χωριό.
     
    Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί για άλλη μια φόρα όσους συμμετείχαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία του ¨Δεκέμβρη των παραμυθιών¨, τις συγγραφείς, τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου, τη ¨δια βίου δασκάλα¨ του, Σοφία Παυλίδου, τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες, το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.
     
    ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ!