Προγράμματα

    Δεκέμβριος 2023
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Νοέ   Ιαν »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 20 Δεκεμβρίου 2023

    ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ, ΑΓΑΠΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ … ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΕΥΡΟΚΟΠΛΗ, ΣΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

    Μ’ έναν ήλιο-θεό στις αποσκευές της βρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας και στον «Δεκέμβρη των παραμυθιών» η εξαιρετική συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων, κα Βασιλική Νευροκοπλή. Ξοπίσω της, ο Αχτιδοϋφαντής κι ένα τσούρμο αχτιδοταχυδρόμων της καλοσύνης, της αγάπης και της αλληλεγγύης, που προσφέρουν, μερόνυχτα ολόκληρα, τη φροντίδα τους, στους ανθρώπους που πλημμύρισαν τα υπάρχοντά τους και το βιός τους.
    Συντροφιά, επί σκηνής, με τους ήρωές της, τον Αχτιδοϋφαντή και την Ηλιάννα, συγκινημένη από την παρουσία αλλά κυρίως, τη συμμετοχή των παιδιών, χάρη στις προετοιμασίες και την υπερπροσπάθεια των δασκάλων του «Δεκέμβρη των παραμυθιών», αφηγήθηκε την ¨κατά παραγγελία¨ αλλά τόσο εμπνευσμένη, ιστορία της, η ¨Αχτιδοϋφάντρα¨, μεταφέροντας ένα μήνυμα ανησυχίας για το μέλλον του περιβάλλοντος και των ανθρώπων μέσα σ’ αυτό, ένα μήνυμα εγρήγορσης αλλά ταυτόχρονα, και ένα μήνυμα αισιοδοξίας.
    Δάσκαλοι, δασκάλες, μαμάδες και μαθητές την υποδέχτηκαν ¨πλάθοντας κουλουράκια¨ και αφού ακολούθησαν διάφορες ¨εμπλοκές¨ εμβόλιμα στην αφήγηση, κάνοντάς τη πιο παραστατική και ζωντανή, – δρώμενο, χορός, τραγούδι …, ακολούθησε για όλους τους μαθητές. αισιόδοξη, χαρούμενη και χριστουγεννιάτικη ζωγραφική προσώπου για όλα τα παιδιά.
    Τέλος, και αφού είχαν καλοψηθεί, σκορπίζοντας μυρουδιές και αρώματα, τα κουλουράκια μας, τα οποία, όλοι, μικροί και μεγάλοι, τιμήσαμε δεόντως.
    Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, γονείς, μαθητές, δασκάλους και πάνω απ’ όλα την αγαπημένη μας συγγραφέα, Βασιλική Νευροκοπλή, για την τιμή που μας έκανε να παραβρεθεί με την ιστορία της στον ¨Δεκέμβρη των παραμυθιών» , μια ιστορία που θα συμπεριληφθεί μαζί με άλλες 7 ακόμη στο βιβλίο που θα εκδώσει το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας με θέμα που θα αφορά πως μαθαίνω για την κλιματική κρίση, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την απορρύθμιση των εποχών και τις συνέπειες όλων αυτών στον άνθρωπο, μέσα από μικρές λογοτεχνικές ιστορίες για παιδιά. Τα έσοδα από όλη αυτή την πρωτοβουλία θα δοθούν ως «μικρή βοήθεια» σε ένα από τα πλημμυροπαθή σχολεία της Θεσσαλίας.
    Η φιλοξενία ολικληρώθηκε με μια ξενάγηση της συγγραφέα στους χώρους της Βιβλιοθήκης του σχολείου από την Υπεύθυνη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, Σοφία Αναγνώστη.