Προγράμματα

    Δεκέμβριος 2023
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Νοέ   Ιαν »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 19 Δεκεμβρίου 2023

    Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΚΡΕΚΟΥ, Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΝΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ¨ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ¨, ΤΟΥ 2023, ΣΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ –ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

    Μια ακόμη ιστορία για τις συνέπειες της Κλιματικής Κρίσης θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από την Φίλη του σχολείου και αγαπημένη μας συγγραφέα, κα Γλυκερία Γκρέκου.
    Καθώς εκτυλίσσεται σε χριστουγεννιάτικη περίοδο, και οι συνέπειες ακουμπούν και στις χριστουγεννιάτικες συνήθειές μας, γίνεται πιο τρυφερή μα και ταυτόχρονα πιο στενάχωρη (τόσο-όσο), αφού οι ελλείψεις αγγίζουν τις ανάγκες των παιδιών.
    Ωστόσο, κι αυτή είναι η παρηγοριά μας, ο μικρός Πινόκιο και η παρέα του θα τα καταφέρουν.
    Τα υπόλοιπα επί σκηνής, αύριο, 20/12/2023, στις 11 το πρωί, όπου η συγγραφέας θα προσθέσει νότες αισιοδοξίας, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Προς αυτή την κατεύθυνση, εννοείται, θα τη βοηθήσουν μαθητές και δάσκαλοι.
    Σας περιμένουμε όλους …
     

    ΕΝΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΑΡΗ ΚΑΙ «ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ»

     
    ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΑΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ: Μια αμφίδρομη αγάπη και μια αναλλοίωτη εκτίμηση που στηρίζουν μια σχέση που κρατάει χρόνια. Η τελευταία μας συνάντηση στα πλαίσια του «Δεκέμβρη των παραμυθιών» μας επιβεβαιώνει ότι δεν κρατάει, απλώς , χρόνια αλλά και κρατάει γερά.
    Στη χορεία των πολύ αξιόλογων συγγραφικών πενών που είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε (και εξακολουθούμε να φιλοξενούμε καθ’ όλη την τρέχουσα τελευταία εβδομάδα, δε θα μπορούσε να λείπει η κα Τάρη, η οποία ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκλησή μας να συγγράψει μια ιστορία ¨στα μέτρα¨ μας, όπως εξυπηρετούσε τη στοχοθεσία των φετινών μας δράσεων.
    Έτσι γεννήθηκε η «Γιορτή της Πράσινης Ελπίδας» μια ιστορία που μιλάει για την ανάγκη οι άνθρωποι να επαναπροσδιορίσουν τις ενέργειές τους και το ρόλο τους απέναντι στη Γη και το Περιβάλλον, για να προλάβουμε, αν δεν είναι, ήδη, αργά, να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.
    Της αφήγησης, ακολούθησαν μια σειρά δράσεων που ετοίμασαν οι δασκάλες του «Δεκέμβρη των παραμυθιών» με τους μαθητές (μουσικοχορευτικά δρώμενα, δραματοποίηση «Το τραγούδι της Νεράιδας της βροχής» από το τελευταίο βιβλίο της συγγραφέα, …).
    Την παράσταση έκλεψε, ωστόσο ένα σκετσάκι της Σοφίας Παυλίδου, με πρωταγωνίστρια , στο ρόλο της Τατιάνας Στεφανίδου, η εκπληκτική μαθήτρια της Στ΄ τάξης, Βενετία Ρουσιάκη, μια ¨εκπομπή υπερπαραγωγή¨ με ζωντανές συνδέσεις από Παταγονία, Βόρειο Πόλο, Σαχάρα, Αμαζόνιο …) που σκοπό είχε να μας κάνει να σκεφτούμε πόσο χρόνο ξοδεύουμε στο να παρακολουθούμε και να καταναλώνουμε ανόητες και άχρηστες ειδήσεις και πληροφορίες και ταυτόχρονα να αφήνουμε να περνάμε ξώφαλτσα και αδιάφορα, ζητήματα που απειλούν την ύπαρξή μας, το μέλλον των παιδιών, το μέλλον των παιδιών μας.
    Για μια ακόμη φορά, η Διεύθυνση του Σχολείου εκφράζει τις βαθύτατες ευχαριστίες σε όλους του μικρούς και μεγάλους συντελεστές των δράσεων.
    Για μια ακόμη φορά, εδώ, στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας και στο «Δεκέμβρη των παραμυθιών» παράγεται έργο που μετουσιώνεται σε γνώση και στάση ζωής, με βιωματικό και αναπαραστατικό, συμμετοχικό τρόπο, άρα, εύκολα προσβάσιμο σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας.
    Τέλος, αλλά όχι τελευταίο, ένα τεράστιο ευχαριστώ στην κα Ελισάβετ Τάρη για την παρουσία της στο σχολείο μας καθώς και στον κύριο Διαμαντόπουλο Διονύση που τη συνόδευσε, τον πρώην Διευθυντή Εκπαίδευσης Ημαθίας, ο οποίος, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, υπήρξε ενεργός και ένθερμος υποστηρικτής των δράσεων και πρωτοβουλιών μας. Η ευγνωμοσύνη μας προς το πρόσωπό του μεγάλη.
    Η φιλοξενία ολοκληρώθηκε με μια ξενάγηση στο χώρο της νέας μας βιβλιοθήκης.