Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ TOY I.K.Y. ΓΙΑ ΤA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA ERASMUS+, ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

    Σε μια ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Ημερίδα Ενημέρωσης του Ι.Κ.Υ., που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καστοριάς, ήταν παρόν το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας.

    Η Ημερίδα Ενημέρωσης αφορούσε τα Προγράμματα Erasmus+ στους τομείς της Σχολικής Εκπαίδευσης & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

    Την έναρξη της ημερίδας έκανε η κα Ειρήνη Ντρούτσα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων, Διεθνών Υποτροφιών, Ι.Κ.Υ., ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας, κος  Θ. Μαρδίρης.

    Το λόγο πήρε η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ι.Κ.Υ., κα  Μαρία Ξαρχουλάκου, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Erasmus+: Πρόσκληση για συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα».

    Η κα Ντρούτσα και η κα Ξαρχουλάκου, αμέσως μετά, κάλεσαν στο βήμα τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου κο Κατσαβό, για να κάνει μια σύντομη αναφορά στις εμπειρίες και τα αποτελέσματα της πολύχρονης συμμετοχής του ίδιου και του σχολείου που διευθύνει, στα προγράμματα Erasmus+.

    Στη συνέχεια, ακολούθησαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από στελέχη πρώτης γραμμής του Ι.Κ.Υ. (κα Μπάκα, κος Γαϊτανίδης, κα Κελεπούρη), οι οποίοι αναφέρθηκαν τόσο στις μαθησιακές κινητικότητες προσωπικού (ΚΑ1), όσο και στις Σχολικές Συμπράξεις (ΚΑ2)., ενόψει της περιόδου προετοιμασίας και κατάθεσης αιτήσεων για νέα προγράμματα.

    Για μια ακόμη φορά, οι άνθρωποι του Ι.Κ.Υ. απέδειξαν την έγκυρη γνώση και πλούσια εμπειρία τους στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, αλλά και τη βαθιά  ανθρώπινη διάθεση, ευαισθησία και ικανότητα ενσυναίσθησης που τους διακρίνει, ώστε να κατανοούν και να μπαίνουν εύκολα στη θέση του άλλου (του άπειρου, του αγχωμένου, του προβληματισμένου … εκπαιδευτικού που όσο θέλει, άλλο τόσο φοβάται την εμπλοκή του στον μαγευτικό κόσμο του Erasmus+).

    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, όλοι εμείς, αισθανόμαστε  μεγάλο το βάρος της ευθύνης που απορρέει από την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν οι άνθρωποι του Ι.Κ.Υ. και τη δυνατότητα  που μας προσφέρουν προβολής του Erasmus+ έργου μας και των αποτελεσμάτων του. Ταυτόχρονα όμως, αυτή η εμπιστοσύνη μας οπλίζει με εκείνο το απαραίτητο ¨δημόσιο¨ κουράγιο , ώστε να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο, να τοποθετούμε τον πήχη ακόμη ψηλότερα, πολύ περισσότερο από το μπόι μας, «στρατευμένοι» στην ¨Ιδεολογία Erasmus ¨, προς όφελος του Σχολείου, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του συνόλου της τοπικής κοινότητας, όλων αυτών, δηλαδή, των παραγόντων, που τα Προγράμματα Erasmus+ αποτέλεσαν τη συγκολλητική ουσία και τους ένωσαν σε μια συλλογική πορεία επιτυχίας που , αισίως, διανύει τον όγδοο χρόνο της.

    Comments are closed.