Προγράμματα

    Απρίλιος 2020
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ   Μαΐ »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 1 Απριλίου 2020

    Πως κάνουμε εγγραφή στα μαθήματα που μας ενδιαφέρουν (της τάξης μου- του/της δασκάλου/ας μου και των ειδικοτήτων – μουσική, εικαστικά, Τ.Π.Ε….).

    Αγαπητοί μου μαθητές,

    Έως τώρα η επαφή σας με το περιβάλλον της e-class ήταν ως επισκέπτες, Δηλαδή μπαίνατε χωρίς κωδικούς του λογαριασμό σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και μόνο σε μαθήματα που είναι ανοιχτά (με ανοιχτή την κλειδαριά δεξιά της οθόνης).

    Σιγά σιγά κι αφού εξοικειωθούν και οι δάσκαλοί σας και ολοκληρώσουν κάποια μαθήματα που διαρκώς θα εμπλουτίζονται και θα προσθέτονται κι άλλα, τα μαθήματα θα κλείσουν. Αυτό σημαίνει ότι για να παρακολουθείτε τα μαθήματα, για να συμμετέχετε σε αυτά, να επικοινωνείτε με τους δασκάλους σας, να παίρνετε οδηγίες, να λύνετε ασκήσεις και να τις παραδίδετε στο δάσκαλό σας…, θα πρέπει να κάνετε εγγραφή σε αυτά.

    Έτσι, η εξ’ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση και επικοινωνία θα είναι σε πλήρη εξέλιξη και αξιοποίηση.

    Για να εγγραφείτε στα μαθήματά σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

    Πληκτρολογώ στο google τη διεύθυνση: 

    https://eclass.sch.gr/

    Βρίσκομαι στην αρχική σελίδα της e-class. Πηγαίνω με το ποντίκι και πατάω το σημείο που λέει: Σύνδεση με λογαριασμό.

    Στη νέα σελίδα που ανοίγει πληκτρολογώ με προσοχή και σωστά το Όνομα χρήστη και από κάτω τον κωδικό πρόσβασης. Αφού τους γράψω σωστά, πατάω: Σύνδεση

    Στη νέα σελίδα που ανοίγει πατάω το πράσινο εικονίδιο: Εγγραφή σε μάθημα

    Στη νέα σελίδα που ανοίγει κοιτάω με προσοχή ποια από τα μαθήματα με αφορούν (γλώσσα, μαθηματικά, …..και των ειδικοτήτων, εικαστικά μουσική …) και τα τικάρω (πατάω το τετραγωνάκι αριστερά του μαθήματος ώστε να γίνει ν.

    Αφού επιλέξω τα μαθήματα πατάω δεξιά επάνω επιστροφή ή πάνω αριστερά το Χαρτοφυλάκιό μου. Μ’ αυτούς τους τρόπους βρισκόμαστε στη σελίδα των δικών μας επιλεγμένων μαθημάτων, της ηλεκτρονικής σάκας μας. Εδώ, πλέον πατάω το μάθημα με το οποίο θέλω να ασχοληθώ .

     

    Όταν τελειώσω και θέλω να σταματήσω την παρουσία μου στην e-class πατάω πάνω δεξιά , εκεί που φαίνεται το όνομα χρήστη, κατεβαίνω τη μπάρα και πατάω: έξοδος.

     

     

    Έτσι, έχω αποσυνδεθεί με επιτυχία.

    (Αν δεν έχετε αδερφό, αδερφή που μπαίνει από τον ίδιο υπολογιστή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με άλλους κωδικούς, μπορείτε, στην αρχή της διαδικασίας, όταν βάζετε τους κωδικούς σας να τους αποθηκεύσετε. Έτσι, κάθε φορά που θα μπαίνετε στο e-class θα σας πηγαίνει κατευθείαν στο Χαρτοφυλάκιό σας.

    Καλό κουράγιο και υπομονή.

    (Εννοείται ότι για οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίζετε η επικοινωνία με το δάσκαλό σας, το σχολείο, που είναι ανοιχτό κάθε μέρα , κανονικά και με το Διευθυντή του, είναι δεδομένη. Επίσης, μην εγκαταλείψετε την παράλληλη προσπάθεια που ξεκινήσατε πολλοί και μάλιστα με επιτυχία , κάνοντας χρήση τους εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας που αναζητήσαμε και πετύχαμε , π.χ. ιστολόγια τάξεων …).

    Υ.Γ Σε καμιά περίπτωση δεν ξεχνάμε τους μαθητές και τις οικογένειες που δεν έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να συμμετέχουν στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (υπολογιστές, σύνδεση κ.λ.π.). Για αυτούς υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία της οποίας τα αποτελέσματα σύντομα θα ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση του σχολείου.