Προγράμματα

  Ιούνιος 2020
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μαΐ    
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΙΣ #ERASMUSDAYS ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.

  Το δρόμο άνοιξαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας. Δουλεύοντας μαζί, κατάφεραν να κάνουν τόσα πολλά πράγματα, όπως προσδιορίζει και ο τίτλος του προγράμματος Erasmus+ που υλοποιούν: “Together we can do so much”.

  Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος και με αφορμή τις #Erasmus days, στις εορταστικές εκδηλώσεις των οποίων συμμετέχουν, οργάνωσαν ένα εικαστικό εργαστήρι με θέμα τη δημιουργία καπέλων από άχρηστα, ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, δίνοντάς τους την ευκαιρία αυτά να ξαναζήσουν και στη φύση να ανασάνει, εισπράττοντας λιγότερα σκουπίδια. Προηγήθηκε μια παρουσίαση-αναδρομή στα 8 χρόνια Erasmus4us (4 προγράμματα) σε μαθητές και γονείς του σχολείου.

  (Πιέζοντας εδώ μπορείτε να δείτε το σχετικό video).

  Και η γιορτή δεν έληξε εδώ. Οι #Erasmus days συνεχίστηκαν με όλους τους εταίρους του προγράμματος μαζί (Βέλγιο, Πολωνία, Τουρκία, Λιθουανία και Ελλάδα) σε ένα πολυεθνικό, πολύχρωμο, πολυπολιτισμικό, ή με μια λέξη ευρωπαϊκό πλαίσιο γιορτής, όπου, αν και με αντικείμενο τα καπέλα, πέρασε το μήνυμα της κοινής και ελεύθερης ανάπτυξης των μαθητών-αυριανών πολιτών της Ευρώπης, δίχως διακρίσεις και καπελώματα.

  Comments are closed.