Προγράμματα

    Οκτώβριος 2023
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Σεπ   Νοέ »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 11 Οκτωβρίου 2023

    ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

     
    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας είναι από τα τυχερά σχολεία (ωστόσο, όχι τυχαία) που απολαμβάνουν τα οφέλη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, από την έναρξή του (το 2017).
    Μάλιστα και πριν από αυτό (από το 2012) είχαμε την τύχη να συνεργαζόμαστε, για αρκετά χρόνια (ως τη χρονιά που έπρεπε να επιλέξουμε ένα από τα δυο προγράμματα) και να ωφελούμαστε από το Πρόγραμμα Σίτισης του Ινστιτούτου PROLEPSIS του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με το οποίο, εκτός των άλλων υλοποιήσαμε και πολλές δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου.
    Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αποτελεί σημαντική βοήθεια και μάλιστα στις μέρες μας, «με δεδομένη την μεγάλη αύξηση των τιμών βασικών ειδών διατροφής και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει πλήθος οικογενειών» . Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο, το γεγονός ότι σημαντικός αριθμός σχολείων καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να ενταχθεί σ’ αυτό, στο οποίο, πανελλαδικά, συμμετέχουμε περίπου 1.630 σχολικές μονάδες.
    Τα σχολικά γεύματα, ως θεσμός που εφαρμόζεται στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, συντελούν σημαντικά στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα και ταυτόχρονα βελτιώνουν τις μαθητικές επιδόσεις. Τα πολλαπλά οφέλη του Προγράμματος έχουν θετική αντανάκλαση και στην ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής, καθώς τα προϊόντα που επιλέγονται για την παρασκευή των γευμάτων, η οποία γίνεται σε συνεργασία με Επιστημονικούς Φορείς, είναι ντόπια και υψηλής διατροφικής αξίας. Με αυτόν τον τρόπο, προάγεται στη μαθητική κοινότητα η υγιεινή μεσογειακή διατροφή, ενώ παράλληλα διευρύνεται και ο αριθμός των θέσεων εργασίας στις τοπικές κοινωνίες.