Προγράμματα

    Οκτώβριος 2023
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Σεπ   Νοέ »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 1 Οκτωβρίου 2023

    ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

    H Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού διοργανώνεται φέτος για δέκατη χρονιά, στο πλαίσιο εναρμόνισής μας με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, όπως και όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υλοποίησε, υπό την καθοδήγηση του γυμναστή του σχολείου, Αρσενίου Παναγιώτη, αθλητικές δράσεις , ενδοσχολικούς αγώνες αθλοπαιδιών, παιχνίδια …
    Εκπαιδευτικοί και παιδιά, όλων των τάξεων, έτρεξαν, έπαιξαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.
    Η εμπειρία ήταν ξεχωριστή, με βασική επιδίωξη την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας μέσα από την κίνηση, τον χορό και το παιχνίδι.
    Η σημερινή δράση του σχολείου μας προωθεί την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου. Ταυτόχρονα συμβάλλει στη συνεχή εκπαίδευση κυρίως των μικρών παιδιών σε νοοτροπίες σεβασμού ,συνεργασίας και αλληλεγγύης.
    Βασική μας επιδίωξη είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν «να αποκομίζουν από την διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».
    Και ο αγώνας μας προς αυτή την κατεύθυνση είναι συνεχής και πολυεπίπεδος ….