Προγράμματα

    Δεκέμβριος 2022
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Νοέ   Ιαν »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 7 Δεκεμβρίου 2022

    ΧΙΟΝΙΣΕ …ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΟΥ

    Μια διαφορετική, δραματοποιημένη παρουσίαση της παραμυθένιας ιστορίας του «Μάγου του 13» είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας.
    Γεμάτη τρυφερότητα και αγάπη, ευαισθησία και κατανόηση που ξεχείλιζαν τόσο από τα λόγια όσο και από το βλέμμα της συγγραφέα, Χριστίνας Πρωτοψάλτου.
    Μιλώντας για το διαφορετικό, για το ιδιαίτερο … Γι’ αυτό που αγκαλιάζεται με ιδιαίτερη στοργή, όλα τα χρόνια, από τις αράδες της λογοτεχνίας. Από τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (το 1899) και το «Γουτού-Γουπατού» έως σήμερα, με το «Μάγο του 13» και τόσων άλλων σύγχρονων τίτλων και συγγραφέων που μιλάνε για την κάθε μορφής αναπηρία.
    «… μα η Άννα, (το κοριτσάκι με κινητικές δυσκολίες) δε μπορεί να φτάσει ως εκεί και να δει το χιονάνθρωπο …» αναφέρεται στην ιστοριούλα μας.
    Και το θαύμα έγινε., όπως γίνεται, εύκολα, στα παραμύθια, στα μυθιστορήματα, στις ταινίες …
    Το θαύμα της αποδοχής, της ενσυναίσθησης και της φροντίδας.
    Μα , ω του θαύματος, το θαύμα δεν περιορίστηκε στη μυθοπλασία του βιβλίου και στη φαντασία της συγγραφέα.
    Αντίθετα, έφτασε στην κορύφωση της διαδικασίας της μάθησης που αποτελεί η πράξη!
    Και εξηγούμαστε … Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, με το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου οδήγησαν τη συγγραφέα στον αύλειο χώρο του σχολείου και της ζήτησαν να ξεσκεπάσει-αποκαλύψει τη σκεπασμένη έκπληξη που της επιφύλασσαν. Μια τεράστια, κατακόκκινη, μεταλλική, ωστόσο πολύ ζεστή, καρδιά που στόχο έχει από σήμερα και στο εξής να συλλέγει όλα τα χρώματα της ψυχής μαθητών, εκπαιδευτικών καθώς και των κατοίκων του χωριού, όλων όσων διαθέτουν ¨πολυχρωμία¨ συναισθημάτων και να προσφέρονται αυτά, με τη μορφή πλαστικών καπακιών, σε φορείς και πρόσωπα που τα έχουν ανάγκη και τα αξιοποιούν (αγορά αναπηρικών αμαξιδίων).
    Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί όλους όσους συμβάλλουν στην πραγμάτωση ιδεών, που μας κάνουν ένα ξεχωριστό σχολείο.
    Όσους επίσης, συμβάλλουν στην υλοποίηση του θεσμού του «Δεκέμβρη των παραμυθιών». Μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, που συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, αποδεικνύοντας πως , πάνω απ’ όλα η Εκπαίδευση είναι Παιδεία, είναι Καλλιέργεια νου και καρδιάς.
    Ευχαριστεί τη συγγραφέα Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου για την παρουσία της στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, για το ξεχείλισμα συναισθημάτων που άφησε ελεύθερα να κυλίσει και να αγκαλιάσει τους μικρούς μαθητές που κι αυτοί , ως ανταμοιβή, της πρόσφεραν τα πιο ειλικρινή και φωτεινά χαμόγελα, αλάνθαστοι (και ολάνθιστοι) μάρτυρες της ικανοποίησης και της χαράς που νοιώσανε με την παρουσία της.
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ (αν και θα κάνουμε ξεχωριστή αναφορά) οφείλουμε στον συγχωριανό, φίλο και σταθερό, εδώ και χρόνια, έμπρακτο υποστηρικτή του σχολείου μας, κο Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, ο οποίος με περίσσιο μεράκι δημιούργησε αυτή την υπέροχη καρδιά που θα κοσμεί, πλέον , την είσοδο του σχολείου μας, συγκεντρώνοντας καθημερινά αγάπη και ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο. Τον ευχαριστούμε ¨εντάσσοντάς¨ τον στο Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου μας, όπου διδάσκει το δυσκολότερο όλων, στην εποχή μας, μαθημάτων, αυτό του «Εθελοντισμού και της Αφιλόκερδης Προσφοράς».
    Ευχαριστίες, στην κυριολεξία, ¨από καρδιάς¨.
    Όλες οι δράσεις του «Δεκέμβρη των παραμυθιών» εντάσσονται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus «Language, Learning via Literature» .

    Η FARETRA.INFO ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ¨ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ¨ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

     
     
    Δείτε την αναφορά:
    Ευχαριστούμε θερμά την αγαπημένη, φίλη και σταθερή υποστηρίκτρια του σχολείου μας, faretra.info για την αναφορά της στην έναρξη του Δεκέμβρη των παραμυθιών, ενός θεσμού φιλαναγνωσίας και επαφής των μικρών μαθητών με καταξιωμένους συγγραφείς, που καθιέρωσε του Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας και φέτος, διανύει την πέμπτη χρονιά του.
    Ευχαριστούμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!