Προγράμματα

    Δεκέμβριος 2022
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Νοέ   Ιαν »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 4 Δεκεμβρίου 2022

    Η ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ … ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ … («Alone, we can do so little, together, we can do so much !»)

     
     
    Μεγάλη ανταπόκριση είχε το κάλεσμα του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας για υποστήριξη της προσπάθειας και του αγώνα που καταβάλλεται για να στηθεί μια νέα, σύγχρονη βιβλιοθήκη που θα ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες και τις επιθυμίες των μικρών μαθητών μας αλλά και των εκπαιδευτικών, όσο και των μεγάλων μαθητών του χωριού μας (Γυμνασίου –Λυκείου) αλλά και του συνόλου των κατοίκων του. Έτσι, η έκκλησή μας περιλαμβάνει βιβλία παιδικής λογοτεχνίας (κυρίως), παραμυθιών κλασικών και σύγχρονων, βιβλία επιστημονικά, παιδαγωγικά, ιστορικά, βιβλία γενικών γνώσεων , βοηθήματα για υλοποίηση εργασιών μαθητών Δημοτικού , Γυμνασίου και Λυκείου, βιβλία για ενήλικες (μυθιστορήματα, διηγήματα κ.λ.π.).
    Για τον παραπάνω σκοπό, ευγνωμοσύνη οφείλουμε σε συγχωριανό και παλιό μαθητή του σχολείου μας, που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκε στην πρότασή μας, που η αποδοχή του αποτελούσε και προϋπόθεση έναρξης υλοποίησης αυτού του ονείρου, ο οποίος δήλωσε άμεσα και έμπρακτα την υποστήριξή του, αναλαμβάνοντας την αγορά και τοποθέτηση των ραφιών στο σύνολο του χώρου, περιμετρικά (πάνω από 150 τρεχάμενα μέτρα ραφιών).
    Επίσης, θερμότατες ευχαριστίες οφείλουμε:
    Στη Σχολική επιτροπή του Δήμου Βέροιας και στο Δήμαρχο της πόλης κο Βοργιατζίδη για το προσωπικό του ενδιαφέρον, ώστε να υπάρξει άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για τοποθέτηση συναγερμού, τοποθέτηση μεγάλου πίνακα γραφής και επιφάνειας προβολής, επέκτασης γραμμής ίντερνετ, εμπλουτισμού εργαστηρίου πληροφορικής και υποδομής τοποθέτησής του στο νέο χώρο.
    Για την προσφορά βιβλίων, ευγνωμοσύνη εκφράζουμε:
    Στη συνεργάτη, φίλη και συνοδοιπόρο σε πλήθος δράσεων του σχολείου μας, κα Μάρθα Ιωαννίδου, Διδάκτορα της Ιστορίας της Τέχνης και Μουσειολόγος, καθηγήτριας στο Π.Τ.Δ.Ε. του Α.Π.Θ.΄για την τεράστια προσφορά της σε βιβλία (πάνω από 13 μεγάλες κούτες με εκατοντάδες βιβλία) που μάλιστα, θα ακολουθήσουν και άλλα μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων (πρόταση να ανακηρυχτεί ο Αϊ Βασίλης του σχολείου μας για τις φετινές γιορτές!!!).
    Τη Νομισματική Συλλογή της ALPHA BANK και προσωπικά την επιμελήτριά της, κα Τσαγκάρη, για την αποστολή όλων των βιβλίων της συλλογής τους καθώς και το πολύτιμο εκπαιδευτικό υλικό τους (έντυπα) καθώς και τη δωρεά της μουσειοβαλίτσας τους «Νόμος Νομίζω Νόμισμα» που είχε προηγηθεί, που πλέον θα έχει σταθερή θέση και χώρο αξιοποίησης του περιεχομένου της από μαθητές και εκπαιδευτικούς.
    Τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας για την άμεση ανταπόκρισή της και την αποστολή βιβλίων.
    Το βιβλιοπωλείο της πόλης μας «Ηλιοτρόπιο» για τη δωρεά βιβλίων και τη σταθερή υποστήριξή του σε πρωτοβουλίες φιλαναγνωσίας που αναλαμβάνουμε.
    Το κάθε παιδί, την κάθε οικογένεια, που απ’ το υστέρημά τους φέρνουν ό, τι και όσα μπορούν βιβλία, προσθέτοντας καθημερινά, το χάρτινο ¨λιθαράκι¨ τους σ’ αυτό το συλλογικό έργο που συντελείται.
    Και συνεχίζουμε …
    διότι οι προαναφερθείσες αναφορές είναι μόνο αυτές που έχουν , ήδη, ολοκληρωθεί. Υπάρχουν ωστόσο σε εξέλιξη και άλλες για τις οποίες θα ακολουθήσει επόμενη αναφορά μας.
    (Υ.Γ. 1 Στην επόμενη συνάντησή μας με τους εταίρους μας στο σχέδιο Erasmus που υλοποιούμε με τίτλο “Language, Learning via Literature” και θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο στη Ρουμανία, η ενότητα που θα διαπραγματευτούμε έχει θέμα «Alone, we can do so little, together, we can do so much !» . Αλήθεια τι πιο χειροπιαστό παράδειγμα μετάβασης από τα λόγια στην πράξη, από αυτό που συντελείται στο σχολείο μας;
    Υ.Γ. 2 Ευχαριστούμε τον κο Διαμαντόπουλο Διονύση, πρώην Διευθυντή Εκπαίδευσης Ημαθίας- έτυχε να βρίσκεται στο σχολείο μας κατά τη διάρκεια υποδοχής μιας μεγάλης παλέτας με κούτες βιβλίων, που με έκδηλη χαρά και ικανοποίηση, ίση με τη δική μας, βοήθησε στη μεταφορά βιβλίων εντός του χώρου μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας.)