Προγράμματα

    Δεκέμβριος 2022
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Νοέ   Ιαν »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 3 Δεκεμβρίου 2022

    Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΑΡΗ ΞΕΣΗΚΩΣΕ τους ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ στα πλαίσια του «Δεκέμβρη των παραμυθιών»

    Κόκκινη κλωστή δεμένη στην … Κουλούρα τυλιγμένη,
    Με την Τάρη και τον Γκόχ, δίχως αχ και δίχως ωχ.
    Με τέτοια και άλλα έμμετρα, ομοιοκατάληκτα στιχάκια κύλισε η πρώτη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών με συγγραφέα του φετινού Δεκέμβρη των παραμυθιών, με την αγαπημένη του σχολείου μας, κα Ελισάβετ Τάρη.
    Παιδικά χαμόγελα που δεν κατάφεραν να κρύψουν οι μάσκες (που για ασφαλέστερη συμμετοχή όλων μας, φορέσαμε μετά από πολύ-πολύ καιρό), οι μαθητές παρακολούθησαν την αφήγηση της συγγραφέα, συμμετείχαν ενεργά προβλέποντας ή προτείνοντας ομοιοκαταληξίες στις προτάσεις της κας Τάρη, χόρεψαν το τραγούδι του Γκοχ, έκαναν παπαγαλάκια με τη μέθοδο οριγκάμι, άγγιξαν, συνομίλησαν, φωτογραφήθηκαν με τη συγγραφέα…
    Πάνω απ’ όλα, μέσα από την ιστορία του Παπαγάλου Γκόχ που πάει σχολείο, έγινε προσπάθεια να γίνει κατανοητό πόσο σημαντικό πράγμα είναι για τον άνθρωπο, η γνώση, η μάθηση ώστε να μπορεί να λέει και να υπερασπίζεται αυτά που πιστεύει, αυτά που επιθυμεί ο ίδιος και όχι αυτά που του λένε οι άλλοι, σαν … κάποιους αγράμματους παπαγάλους.
    Στη συνάντησή μας παραβρέθηκε και ο πρώην, λόγω συνταξιοδότησης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κος Διαμαντόπουλος, στον οποίο, το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας οφείλει πολλά. Μέσα από τα ευρύχωρα πεδία δράσης και λειτουργίας που, με εμπιστοσύνη, μας παραχώρησε, όλα τα χρόνια της συνεργασίας μας, μας δόθηκε η δυνατότητα να λειτουργούμε απελευθερωμένα, τολμώ να πω, κατά την έκφραση του Πάουλο Φρέιρε, απελευθερωτικά!
    Η Διεύθυνση του σχολείου εκφράζει βαθιές ευχαριστίες τόσο στους προαναφερθέντες, όσο, βέβαια, και στους συντελεστές της προετοιμασίας του Δεκέμβρη των παραμυθιών, μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, ιδιαίτερα τις δασκάλες Σοφία Αναγνώστη, Μαρία Μακρυδάκη και φυσικά την ¨δια βίου¨ εκπαιδευτικό του σχολείου μας, Σοφία Παυλίδου.

    ΣΕ ΤΗΛΕΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ERASMUS+ “LANGUAGE, LEARNING VIA LITERATURE” (LLvL)

    Τηλεσυνάντηση υπήρξε μεταξύ των εταίρων του ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus με τίτλο “Language, Learning via Literature” στο οποίο συμμετέχει το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας.
    Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συντονισμού κοινών δράσεων μεταξύ μαθητών των σχολείων εταίρων εν όψει των Χριστουγέννων καθώς και θέματα σχεδιασμού και προγραμματισμού της επόμενης ¨διά ζώσης¨ συνάντησής μας στη Ρουμανία ( πλαίσιο και περιεχόμενο συνάντησης: «Alone, we can do so little, together, we can do so much !»), τον επόμενο Φεβρουάριο.
    Τέλος, ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημιουργίας αφίσας σχετικής με τη θεματολογία του προγράμματος (στη φωτογραφία, παρακάτω, η δική μας συμμετοχή) και προσδιορίστηκε ο τρόπος ψηφοφορίας.
    Στο παρακάτω σύνδεσμο https://docs.google.com/…/1FAIpQLSccbTgMP…/viewform…
    που αποτελεί και τη φόρμα επιλογής και ψηφοφορίας μπορείτε να δείτε και τις αφίσες των υπόλοιπων εταίρων του προγράμματος.

    ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΑΡΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Στις 2 του Δεκέμβρη και στις 10 η ώρα το πρωί οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας περιμένουν ανυπόμονα την αγαπημένη σ’ αυτούς και φίλη του σχολείου, συγγραφέα Ελισάβετ Τάρη.
    Αιτία της ανυπομονησίας τους δεν είναι μόνο η αγάπη και η φιλία που δένει μαθητές και εκπαιδευτικούς μαζί της αλλά ό,τι θα φέρει μαζί της.
    Διέρρευσε μια πληροφορία ότι τάχα θα φέρει έναν παπαγάλο διαφορετικό από τους άλλους. Όχι, όχι δεν αναφερόμαστε στα χρώματα… αυτό έλειπε να ερχόταν κανένας ασπρόμαυρος παπαγάλος. Όχι. Οι πληροφορίες λένε ότι είναι ένας παπαγάλος που του αρέσει να πηγαίνει σχολείο, να μαθαίνει γράμματα, να λέει αυτά που θέλει να πει ο ίδιος και όχι ό,τι του λένε οι άλλοι …
    Παραμύθια θα μου πείτε …
    Ε,… ναι παραμύθια!!! Τι άλλο καλύτερο;