Προγράμματα

  Μάιος 2019
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Απρ   Ιούν »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  Daily Archives: 30 Μαΐου 2019

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ “SOCIAL INCLUSION REVISITED: ROLE MODELING IN EDUCATION” , ΝΑΥΠΛΙΟ, 9-12/6/2019

  Μεγάλη τιμή και αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλονται στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, αποτελεί η πρόσκληση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) να μας προσκαλέσει να συμμετάσχουμε σε Διεθνική Δραστηριότητα Συνεργασίας (TCA) στο Ναύπλιο στις 9-12 Ιουνίου 2019 με θέμα “Social Inclusion Revisited: Role Modeling in Education”.

  Οι Διεθνικές Δραστηριότητες Συνεργασίας διοργανώνονται από τις Εθνικές Μονάδες των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Erasmus+ και παρέχουν ένα πλαίσιο συνεργασίας για φορείς από διαφορετικές χώρες  με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας στη συνολική εφαρμογή του προγράμματος. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα εστιάζει στην πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου, καθώς και στην εγκατάλειψη των σπουδών που εμφανίζεται κατά το πρώτο έτος φοίτησης στο πανεπιστήμιο, αξιοποιώντας και τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος “Role Models” («Θετικά πρότυπα»).

  Το πρόγραμμα της Διεθνικής Δραστηριότητας Συνεργασίας περιλαμβάνει παρακολούθηση διαλέξεων, συμμετοχή σε κοινωνικές/πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και συμμετοχή σε ομάδες εργασίας με άτομα από το εξωτερικό που υπηρετούν τη Σχολική, την Ανώτατη ή την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

  Η  Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+/ΙΚΥ με την πρόσκληση που μας απευθύνει, γνωρίζοντας το έργο μας, τις δράσεις μας και τα αποτελέσματά μας, δίνει την ευκαιρία στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, δια του Διευθυντή του, Δημητρίου Κατσαβού, να συνεισφέρει στον διάλογο, εν όψει του σχεδιασμού της νέας γενιάς προγραμμάτων, για την κατά το δυνατό καθολικότερη και συστηματική πρόσβαση όλων των κοινωνικών ομάδων στο αγαθό της εκπαίδευσης.

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ¨BRAVO SCHOOLS¨ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ»

  Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, σταθερά προσηλωμένο στις αρχές και τις προτεραιότητές του, με γνώση και ευαισθησία, εμπλέκοντας, πάντα, στις δράσεις του σχολείου, εκτός των μαθητών και εκπαιδευτικών του , γονείς και τοπική κοινωνία, ανάμεσα στα πολλά θέματα με τα οποία δραστηριοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, ήταν και τα θέματα Ανακύκλωσης. Και συγκεκριμένα η «Γνωριμία με τη χρήση των μπλε κάδων». Ένα πρόγραμμα με στόχο την παρακίνηση των κατοίκων στη ορθή χρήση των μπλε κάδων μέσα από δράσεις και επικοινωνιακές πρακτικές που εφάρμοσε. Η συγκεκριμένη δράση ήταν ενταγμένη στα πλαίσια της στοχοθεσίας του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο :   ¨Together We Can Do So Much¨.

  Οι δράσεις μας αυτές κατατέθηκαν και εντάχθηκαν στην πρωτοβουλία του «Bravo schools» και της «in action for a better world»  με τίτλο «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο». Μπορείτε πιέζοντας εδώ να δείτε περιληπτικά την πρόταση.

  Η πρωτοβουλία  in action for a better world «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» συνιστά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στην ελληνική κοινωνία επιδιώκοντας την ενεργό συμμετοχή των Υπεύθυνων Οργανισμών και των Ενεργών Πολιτών στην υιοθέτηση υπευθύνων πρακτικών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.

  Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες -έναν κόσμο με αξιοπρεπή εργασία και καλή εκπαίδευση, χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών.

  Για να επιτευχθεί το όραμα που εκπροσωπούν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, απαιτείται η συμμετοχή και η συντονισμένη προσπάθεια όλων μας!

  Η διάκριση της πρωτοβουλίας in action, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα European Sustainability Awards 2019, ως το καλύτερο πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού οργανισμού στην Ευρώπη για τη διάδοση και ευαισθητοποίηση των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενθαρρύνει όλους τους εμπλεκόμενους για τη συνέχιση του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος.

  Με τη βεβαιότητα ότι η πρωτοβουλία in action συνάδει τόσο με τους εθνικούς όσο και τους προσωπικούς στόχους του καθένα μας, ως Ενεργοί Πολίτες, σας καλούμε να αναλάβετε δράση και να  συμβάλλεται στην περαιτέρω εξέλιξή της!

  Μπορείτε κι εσείς να μας υποστηρίξετε , ψηφίζοντας την προσπάθειά μας.
  Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Πατάτε το παρακάτω link,

  https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/dhmotiko-sxoleio-koyloyras.469.html

    όπου ανοίγει η καρτέλα ψηφοφορίας και ψηφίζετε.
  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.