Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΟ «5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

     
    Για πέμπτη συνεχή χρονιά (δεύτερη, διαδικτυακά), το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας συμμετείχε στον καινοτόμο, μα πάνω απ’ όλα χρήσιμο θεσμό του ¨Δημοτικού Συμβουλίου παίδων¨ του Δήμου Βέροιας. Με εύστοχα θέματα, προβλήματα που απασχολούν τον τόπο του, τους πολίτες του, το ίδιο το σχολείο και τους μετέχοντες σ’ αυτό, χωρίς να μασάει τα λόγια του, αλλά και χωρίς να εκπέμπει μιζέρια και γκρίνια, κάθε φορά, θέτει προβληματισμούς, προτείνει λύσεις, ζητάει παρεμβάσεις. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες οι μαθητές βαπτίζονται στην κολυμβήθρα του «συμμετέχειν», μαθαίνουν να διεκδικούν το δίκαιο, προβάρουν την ιδιότητα του αυριανού, ενήλικα, υπεύθυνου, παρεμβατικού, διεκδικητικού πολίτη, του πολίτη που δεν θα αρκείται στα προσφερόμενα αλλά θα παλεύει πάντοτε για το καλύτερο.
    Συγχαρητήρια στους μαθητές και την εκπαιδευτικό της Στ΄ τάξης κα Χατζηπαναγιωτίδου και ιδιαίτερα στη μαθήτρια Στεφάνου Ξένια, που ανέλαβε το φορτίο της παρουσίασης του θέματος που επέλεξαν, για φέτος, και έθιγε την μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε στην έναρξη των σχολικών γευμάτων, σε μια χρονιά ιδιαίτερη και δύσκολη, σε συνθήκες πανδημίας και φόβου, όπου αναζητούμε τρόπους μείωσης της σχολικής διαρροής μαθητών ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και κάλυψης μέρους των αναγκών τους. Η μαθήτρια ζήτησε από το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους που ήταν παρόντες, να σκύψουν στο θέμα και να πιέσουν με τη δύναμη που έχουν προς την κατεύθυνση αυτή. Γιατί, αλίμονο, αν οι αρμόδιοι περιορίζονταν στις αρμοδιότητές τους και μόνο.
    Εκτός του Δημάρχου και των αντιδημάρχων της πόλης μας, στη συνεδρίαση μετείχαν, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, κος Αλ. Κόπτσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κος Μπαχαράκης, ο Διευθυντής Π/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας κος Πυρινός, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, κος Γραίκος, Μακαρατζής και η κα Παπαγεωργίου.

    Comments are closed.