Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    «CARE – CONNECTING ART WITH REAL LIFE ISSUES» ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ

    Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος συναντήσεων των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «CARE – Connecting Art with Real Life issues» του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο, για δεύτερη χρονιά συμμετέχει το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας.
    Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν απόλυτα προσαρμοσμένη στο πνεύμα των ημερών που μόλις ξεκινούν, στις μέρες των Χριστουγέννων. Μέσω της Τέχνης και με τον μοναδικό τρόπο της Μάρθας Ιωαννίδου, ταξιδέψαμε σε τεχνοτροπίες, εικαστικές αποδόσεις αλλά και θεολογικές-φιλοσοφικές πλαισιώσεις έργων και καλλιτεχνών από τη Βυζαντινή έως τη Δυτική-Ευρωπαϊκή Τέχνη αλλά και τη σύγχρονη, μοντέρνα, όπως ονομάζουμε, Τέχνη. Θυμηθήκαμε και καταθέσαμε ο καθείς μας κι από ένα έθιμο, μια παράδοση του τόπου του, της περιοχής του, γευτήκαμε, με το νου, χριστουγεννιάτικες γεύσεις.
    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας παρουσίασε το έθιμο του τόπου μας, τα «Ρουγκάτσια» καθώς και παραμύθια του Δωδεκαημέρου (καλικάντζαροι …), όπως μας τα διηγήθηκε ο Γιώργης Μελίκης.
    To «CARE – Connecting Art with Real Life issues» είναι ένα πρόγραμμα, απ’ το οποίο, κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς κερδίσαμε σε παιδαγωγικό αλλά και εικαστικό επίπεδο πάρα πολλές γνώσεις και εμπειρίες (σύνδεση της τέχνης με την πραγματική ζωή), ήρθαμε σε επαφή με μεγάλους δημιουργούς και τα έργα τους, μάθαμε να αξιοποιούμε την Τέχνη στην καθημερινή διδακτική των μαθησιακών αντικειμένων (Μάρθα Ιωαννίδου), μάθαμε να χρησιμοποιούμε εργαλεία και να εφαρμόζουμε διαδικασίες συμπερίληψης (Σούλα Μιτακίδου) κι όλα αυτά μαθητεύοντας και βιώνοντας την Αειφορία με λόγο και πράξη, με στόχο την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και την ενίσχυση του παιδαγωγικού τους προφίλ και του κοινωνικού τους ρόλου.

    Comments are closed.