Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ PROLEPSIS ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΥΓΙΕΙΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ.

    Με μεγάλη ικανοποίηση οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας υποδέχθηκαν τα ατομικά γεύματα (δεκατιανό) του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis. Για το σχολείο μας είναι ένας … φίλος απ’ τα παλιά (5 χρόνια συνεργασίας). Ένα πρόγραμμα που αγκαλιάζει όλους τους μαθητές, στις γνώριμες απ’ τα παλιά , συσκευασίες με τα λογότυπα, τα μηνύματα Υγιεινής Διατροφής, πάνω απ’ όλα όμως, με ένα ολοκληρωμένο, θρεπτικό και υγιεινό περιεχόμενο (διαφορετικό κάθε ημέρα), το οποίο συμβάλει στην ανάπτυξη των παιδιών (σωματική και πνευματική).

    Ήταν κάτι περισσότερο από αναγκαίο για τα περισσότερα παιδιά του σχολείου μας, σε μια χρονική περίοδο (πανδημία) δύσκολη και απρόβλεπτη. Μέσα στις πρωτόγνωρες, υγειονομικά και  οικονομικά, συνθήκες και τα ανησυχητικά δεδομένα σχετικά με τις πιθανές συνέπειες στη διατροφή και την υγεία των παιδιών, καθώς επίσης και τις λανθασμένες, διατροφικές συνήθειες που κυριαρχούν στην καθημερινότητα τους, με την ανοχή, συχνά,  γονιών και δασκάλων, αποτέλεσε κατά το παρελθόν και αποτελεί και τώρα, σωτήρια και σωσίβια εξέλιξη η συμμετοχή του συνόλου των μαθητών του σχολείου μας στο παραπάνω πρόγραμμα.

    Εννοείται ότι η φύλαξη, διανομή και κατανάλωση από τους μαθητές των γευμάτων, γίνεται με απόλυτη τήρηση των κανόνων υγιεινής και των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων covid 19, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και φροντίδας.

    Με όπλα την υποστήριξη των ανθρώπων του Prolepsis, τη στήριξη και βοήθεια των γονιών, τη φροντίδα και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών, όλα θα κυλήσουν ομαλά και προς όφελος των μικρών μαθητών μας.

    Comments are closed.