Προγράμματα

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ TO ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «BASIC LIFE SUPPORT» ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ¨ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΓΑΙΑ¨

     
     
    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει, σήμερα, 17/2/2024, στους χώρους του μια εξαιρετική και πάνω απ’ όλα χρήσιμη δράση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακεδόνων Γαία» και αφορούσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Basic Life Support” , απόκτηση δεξιοτήτων για Βασική Υποστήριξη της Ζωής.
    Κατά τη διάρκεια αυτού του βιωματικού και πάνω απ’ όλα έγκριτου σεμιναρίου οι ¨μαθητευόμενοι¨ είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πολλά διαδραστικά σενάρια, ώστε να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη που χρειάζονται για να είναι σε θέση: να αναγνωρίζουν τα σημάδια ενός καρδιακού επεισοδίου ή πνιγμού, να προσεγγίζουν κάποιον με ασφάλεια, να αξιολογούν το βαθμό κατάρρευσής του, να κάνουν έλεγχο ανταπόκρισης, να πραγματοποιούν διάνοιξη αεραγωγού, να τηλεφωνούν γρήγορα και αποτελεσματικά στο 112 |166, να εφαρμόζουν υψηλής ποιότητας θωρακικές συμπιέσεις, να κάνουν ΚΑΡΠΑ και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, κ.λ.π.
    Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι απόκτησαν πιστοποιημένη άδεια χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Η πιστοποίηση πραγματοποιήθηκε από εθελοντές εκπαιδευτές της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ).
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους μαθητευόμενους ήταν και μια δωδεκάχρονη μαθήτρια του σχολείου μας και το γεγονός αυτό, από μόνο του, μας κάνει αισιόδοξους για την κοινωνική συλλογική κατεύθυνση προσφοράς ευαισθησίας και ενσυναίσθησης προς την οποία οφείλουμε να οδηγούμε τις συμπεριφορές των νέων παιδιών.
    Μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, με αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και εθελοντική δράση , οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς.
    Συγχαρητήρια στους διοργανωτές.

    Comments are closed.