Προγράμματα

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

    Σήμερα, Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 τα παιδάκια της Α΄ τάξης υποδέχτηκαν με χαμόγελο το ιατρικό κλιμάκιο από το ΙΚΑ Βέροιας, στα πλαίσια μιας σειράς συναντήσεων υγείας, πρόληψης και υγιεινής καθώς και ατομικής στάσης και συμπεριφοράς απέναντι σε τέτοια ζητήματα.
    Η Οδοντίατρος, Παραλυκίδου Ελένη με τη βοήθεια της Επισκέπτριας Υγείας, κα Ελένη Στεργίου μίλησε στους μαθητές για την στοματική υγιεινή, την υγιεινή των δοντιών, φροντίδα – καθαριότητα δοντιών, ασθένειες δοντιών. Έδειξε, με βιωματικό τρόπο, τον σωστό τρόπο βουρτσίσματος των δοντιών τον τακτικό επανέλεγχο και καθαρισμό στο οδοντιατρείο και τη σημασία της σωστής διατροφής.
    Ακολούθησε εξέταση των δοντιών των μαθητών-τριών και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες για τους γονείς (με μορφή σημειώματος και ατομικών παρατηρήσεων).
    Η σωστή διατροφή, η συστηματική φροντίδα, η ενημέρωση και η πρόληψη, σε συνδυασμό με τις νέες μεθόδους θεραπείας συμβάλλουν σημαντικά, ώστε η εικόνα που παρουσιάζουν τα δόντια των νέων παιδιών να είναι σαφώς βελτιωμένη. Για να διατηρήσουμε το λαμπερό μας χαμόγελο για πάρα πολλά χρόνια, πρέπει να φροντίζουμε τα δόντια μας !
    Είναι πολύ σημαντικό για παιδιά ευάλωτων, κοινωνικά και οικονομικά, ομάδων να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση σε οδοντιατρικές υπηρεσίες. Και αξίζει συγχαρητηρίων το γεγονός ότι στο Οδοντιατρείο του Κέντρου Υγείας Βέροιας πραγματοποιούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση και κατά προτεραιότητα, οδοντιατρικές εργασίες για τα παιδιά.
    Για ραντεβού μπορούν οι γονείς να καλούν στα 23310 62198 και 23310 62985 ή ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση: https://rdvehealthnet.gr . Σ’ αυτή την κατεύθυνση, η Διεύθυνση του Σχολείου, όπως καλά γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, είναι πρόθυμη, για όσους αδυνατούν να κλείσουν ραντεβού να τους υποστηρίξει.
    Ένα θερμότατο ευχαριστώ οφείλουμε στο οδοντιατρικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Βέροιας, την οδοντίατρο κα Παραλυκίδου Ελένη και την Επισκέπτριας Υγείας, κα Ελένη Στεργίου για την σημαντική ενημέρωση, την καταγραφή της στοματικής κατάστασης των παιδιών μας καθώς και την ευκαιρία που τους/τις έδωσαν να λύσουν τις απορίες τους για τη σωστή υγιεινή και φροντίδα των δοντιών τους! Τέλος ευχαριστούμε τη Διευθύντρια κα Αθανασιάδου Χριστίνα για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία που, εκτός των άλλων, εξοικειώνει τα παιδιά με τον οδοντίατρο και την οδοντιατρική εξέταση, συμβάλει στην υιοθέτηση επιμελημένης στοματικής υγιεινής και τακτικής οδοντιατρικής φροντίδας.

    Comments are closed.