Προγράμματα

    Φεβρουάριος 2014
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Ιαν   Μαρ »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    2425262728  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 26 Φεβρουαρίου 2014

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Με γεμάτες τις αποσκευές τους εμπειρίες, εικόνες, συναισθήματα, αλλά και αρκετούς προβληματισμούς (αδελφοσύνη, ειρήνη, αλληλοσεβασμός γειτόνων?) επέστρεψαν από την Αττάλεια της Τουρκίας οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Our nature is art. Let?s share it.»

    Περήφανοι που και σ΄ αυτόν τον τόπο η Ελλάδα είναι παρούσα. Ακόμη και το όνομα της πόλης προέρχεται από τον δικό μας  Άτταλο. Μουσεία, μυθολογία, πρόσωπα παραπέμπουν στο δικό μας πολιτισμό, στα ελληνιστικά χρόνια.

    Επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους, αξιοθέατα, το ιστορικό κέντρο της πόλης με τα ελληνικά διατηρητέα σπίτια, παρακολούθησαν διδασκαλίες και δρώμενα μέσα στο χώρο του σχολείου, τραγούδησαν, χόρεψαν, ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της γειτονικής χώρας.

    Στο περίπτερο που δημιούργησε η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου της Κουλούρας και παρουσίασε στην Τουρκία , εξέθεσαν όλες τις δημιουργίες και τις κατασκευές  που έφτιαξαν τα παιδιά στα πλαίσια της θεματολογίας του προγράμματος και πρόβαλλαν την Ελλάδα ως τόπο πολιτισμού, παράδοσης και ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

    Αυτό που έκλεψε την παράσταση και δημιούργησε θετικές εντυπώσεις σε όλα τα παιδιά του σχολείου της Τουρκίας αλλά και στις αποστολές των υπολοίπων συνεργαζόμενων Ευρωπαϊκών σχολείων ήταν η έμπνευση που είχε η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου της Κουλούρας να δημιουργήσει ένα χειροποίητο ξυλόγλυπτο παιχνίδι στηριγμένο στην Ελληνική Μυθολογία και στη θέση των φρούτων (αντικείμενο του προγράμματος) μέσα σ? αυτή. Ήταν μια εξαιρετική ενέργεια που πέρα από το γεγονός ότι ευχαρίστησε παιδιά και μεγάλους που πέρασαν όλοι και έπαιξαν, είχε και την αποστολή του: να αναδείξει μέσα από την Ελληνική Μυθολογία το εύρος και το αγκάλιασμα του Ελληνικού πολιτισμού σε όλα τα επίπεδα.

    Συμπερασματικά, το ταξίδι των εκπαιδευτικών και των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας στην Αττάλεια της Τουρκίας ήταν επιτυχημένο από κάθε άποψη, αφού και οι στόχοι του συγκεκριμένου προγράμματος επιτεύχθηκαν, και η παρουσία της αποστολής ήταν κατά κοινή ομολογία πλήρης και ολοκληρωμένη αλλά και η προώθηση της χώρας μας σε επίπεδο ιστορίας, πολιτισμού, παράδοσης και τουριστικού ενδιαφέροντος έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Τον Μάιο είναι η σειρά της χώρας μας να φιλοξενήσει τις αποστολές όλων των συνεργαζόμενων Ευρωπαϊκών σχολείων, και το σχολείο της Κουλούρας προετοιμάζεται ήδη, για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και παρουσία.

    ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

    Το Δημοτικό σχολείο Κουλούρας συμμετέχει στην έκθεση που πραγματοποιείται  αυτές τις μέρες στη Στέγη Γραμμάτων και τεχνών με τίτλο: « Δημιουργίες με ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά».

    Το έργο που ετοίμασαν οι μαθητές της Στ΄τάξης έχει τον τίτλο «Έξω από το πλαίσιο μεγεθύνεσαι?» και περιλαμβάνει μια σύνθεση με έναν ιστό αράχνης όπου είναι πιασμένες διάφορες μικρές και εργατικές αραχνούλες και στο προσκήνιο μια τεράστια και μεγαλοπρεπής αράχνη που πορεύεται.

    Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι: σύρμα, καλαμάκια, κλαδιά δέντρου, ξύλα, καρποί πλατάνου, άνθη καλαμιάς, εφημερίδες, κλωστή, μαλλί?

    Η συνολική εικόνα  αποτελεί μια αξιόλογη προσπάθεια, τα εκθέματα των σχολείων που συμμετέχουν είναι έξυπνα, με φαντασία , μεράκι και μηνύματα και είναι κρίμα που τα σχολεία της επαρχίας δεν έχουν τη δυνατότητα (οικονομική) να την παρακολουθήσουν.

    Πολλά συγχαρητήρια στα συμμετέχοντα σχολεία αλλά και στις υπεύθυνες της διοργάνωσης της έκθεσης, κα Αντωνιάδου Έφη (Γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Π/θμιας Εκ/σης Ν. Ημαθίας) και την κυρία Κατερίνα Γρηγοριάδου (υπεύθυνη επικοινωνίας του ΔΗΠΕΘΕ Βεροίας.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου.