Προγράμματα

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    EO4Edu : 6η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ / Συμμετοχή-εμπλοκή της τοπικής και εκπαιδευτικής κοινότητας στις διαδικασίες παραγωγής του Geo Art (Τέχνη με βάση δορυφορικές εικόνες).

    Πραγματοποιήθηκε η 6η διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Earth Observation For Education”.
    Η συνάντηση ξεκίνησε με έναν αέρα αισιοδοξίας για την μετά-covid εποχή, αφού μας δόθηκε η δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να προγραμματίσουμε την επόμενη εαρινή, δια ζώσης, συνάντησή μας, στην Πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα, στα τέλη Μαρτίου.
    Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούσαν την παραγωγή των 7 πνευματικών αποτελεσμάτων, κατατέθηκαν οι θέσεις και οι προβληματισμοί των σχολείων, από την προηγούμενη συνάντηση τους, ενημερώθηκαν οι εταίροι για τις φόρμες αξιολόγησης των ψηφιακών εργαλείων και των διαδικασιών που, άμεσα, θα συμπληρωθούν από όλους (εκπαιδευτικούς και μαθητές).
    Ο συνεργάτης του σχολείου μας, Μουρατίδης Αντ., καθηγητής του Γεωλογικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσίασε την πορεία του πνευματικού αποτελέσματος (Geo Art), του οποίου, την ευθύνη σχεδιασμού και παραγωγής έχουν από κοινού το Α.Π.Θ. (Κα Ιωαννίδου Μ., Μουρατίδης Αν.) και το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας.
    Στα πλαίσια αυτής της υλοποίησης υπάρχει μια φόρμα μέσω της οποίας μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε θέλει (στοχεύοντας στην εμπλοκή και συμμετοχή της τοπικής (γονείς, φίλοι του σχολείου, κάτοικοι του χωριού και του Δήμου μας), αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μέσα από τη συγκεκριμένη φόρμα μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε όποιες δορυφορικές φωτογραφίες μας αρέσουν ώστε στη συνέχεια οι περισσότερο επιλεγμένες να μετατραπούν, μέσα από διαδικασίες παιδαγωγικές και τεχνικές που συνδυάζουν επιστήμη και τέχνη, σε έργα τέχνης. Η φόρμα ανοίγει και συμπληρώνεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
    Μην ξεχάσετε, στο τέλος να πατήσετε: Υποβολή.

    Comments are closed.