Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    H «ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ» ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΑΦΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΤΣΙΑΜΗ ΣΤΟΝ «ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Αφού άφησε για λίγο στο … ράφια τα δικά της παιδιά, συγνώμη … παραμύθια, γνωστά στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, αφού τα φιλοξένησαν κατά καιρούς όλα, η συγγραφέας και αγαπημένη φίλη του Σχολείου, Σοφία Τσιάμη, ήρθε με τα … υλικά μιας «Ζαχαρένιας Συνταγής».

    Με βοηθό τον άνεμο, το σύννεφο, το χιόνι ή κατά κόσμον τη μουσικό Χριστίνα Παντελίδου και φυσικά το Ρένο τον Ζαχαρένιο ή κατά κόσμον Γιώτα Γκατζούφα, μητέρα μαθητών του σχολείου μας και, όπως αποδείχθηκε, ταλέντο στην τέχνη της υποκριτικής, καθώς και την υποστήριξη μαμάδων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,  έφτιαξε-παρουσίασε μπροστά στα ενθουσιώδη βλέμματα των παιδιών μια εκπληκτική ζαχαρένια συνταγή για κουραμπιέδες, για όλους τους ανθρώπους και τα παιδιά του κόσμου. Δισεκατομμύρια κουραμπιέδες που έφτασαν στις γειτονιές όλου του κόσμου.

    Μια καταπληκτική ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης , της προσφοράς και της ελπίδας, μια ιστορία της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου με πολλά μηνύματα, που τέθηκε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες. Ένα βιβλίο που τα χρήματα της 1ης έκδοσής του ενίσχυσαν στο σύνολό τους την παγκόσμια εκστρατεία Back2school, που στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων.

    Μια επιλογή-πρόταση της Σοφίας Τσιάμη για τον «Δεκέμβρη των παραμυθιών» που το σχολείο υιοθέτησε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

    Η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί θερμά όλους όσους εκπαιδευτικούς και γονείς δημιούργησαν για μια ακόμη φορά τις προϋποθέσεις για μια επιτυχή και παιδαγωγικά άρτια εκδήλωση.

    Ευχαριστεί την καλεσμένη μας συγγραφέα Σοφία Τσιάμη και τη μουσικό Χριστίνα Παντελίδου που τη συνόδευσε.

    Τέλος, ευχαριστεί τη συγγραφέα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου για την παραχώρηση και έγκριση της παρουσίασης του βιβλίου της στο χώρο του σχολείου μας, με την άδειά και την πρόθυμη συναίνεσή της.

    Όπως το σύνολο του»Δεκέμβρη των παραμυθιών» έτσι κι αυτή η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus+ «Together We Can Do So Much».

    Comments are closed.