Προγράμματα

  Οκτώβριος 2020
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Σεπ    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  Ο «ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ» ΑΠΟΚΤΑ … ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΕΡΑ … ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟΝ «ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗ».

   

  Μια διαφορετική διαδικασία ακολουθήθηκε στα πλαίσια του «Δεκέμβρη των παραμυθιών, 2019».

  Οι μαθητές της Δ΄ τάξης, αφού παρακολούθησαν την αφήγηση  κι έμαθαν για την ιστορία του «Καρυοθραύστη» από τη δασκάλα τους Σπυριδούλα Κωτούλα, στο χώρο του Παραμυθόσπιτου των Χριστουγέννων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, μετακινήθηκαν στο Χώρο τεχνών στη Βέροια, όπου παρακολούθησαν την εντυπωσιακή παράσταση μπαλέτου με το ίδιο θέμα από τη Βασιλική Ρωσική Ακαδημία Μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης..

  Αλλά ποιος είναι ο Καρυοθραύστης; Και γιατί κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα θυμόμαστε την ιστορία του; Μα πώς και πού ξεκινά η ιστορία του;

  Το 1816 γράφτηκε ένα παραµύθι από το Γερµανό συγγραφέα Έρνστ Χόφµαν µε τίτλο «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών», το οποίο διασκευάστηκε από έναν από τους πιο πολυδιαβασμένους Γάλλους συγγραφείς, τον Αλέξανδρο ∆ουµά.

  Πρόκειται για ένα πολύ γλυκό µαγικό  παραµύθι για µία κούκλα παιχνίδι που χαρίζει στη µικρή Κλάρα ο νονός της. Ο Καρυοθραύστης, ήταν ένα κινούµενο στρατιωτάκι που λειτουργούσε ως Καρυοθραύστης. Η µικρή Κλάρα ονειρεύτηκε µία ιστορία µε ήρωα τον Καρυοθραύστη και τον εαυτό της εκείνη την παραµονή των Χριστουγέννων.

  Αυτήν την ιστορία πήρε ο Τσαϊκόφσκι και την έκανε µπαλέτο σε δύο πράξεις.

  Άλλη μια πρωτοβουλία του «Δεκέμβρη των παραμυθιών», που υλoποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα πλαίσια του Erasmus+ “Together We Can Do So Much” η οποία προσθέτει ποιότητα στην παρεχόμενη εκπαίδευση των μικρών μας μαθητών καθώς και καλλιεργεί την αγάπη για τη φιλαναγνωσία, τη λογοτεχνία και το παραμύθι.

  Η ημέρα έκλεισε με την επίσκεψη, ξενάγηση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και δανεισμό βιβλίων με τις προσωπικές κάρτες μέλους , τις οποίες διαθέτουν όλοι οι μαθητές του δημοτικού Σχολείου Κουλούρας.

  Κάθε παραµονή Χριστουγέννων τα όνειρά µας είναι συνήθως πασπαλισμένα µε Αγάπη. Και η Αγάπη ανεξαρτήτως συµβόλου της, είτε αυτό είναι ένας Καρυοθραύστης ή κάτι άλλο, γεννάται µε την προσφορά. Χρόνια πολλά!

  Comments are closed.