Προγράμματα

    Μάρτιος 2020
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ   Απρ »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 19 Μαρτίου 2020

    ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ  ΤΟΥΣ.

     

    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ

    Στα πλαίσια των νέων εκπαιδευτικών-σχολικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν εξ αιτίας του Κοροναϊού , αν και έχουμε συναίσθηση των δυσκολιών που καλείται να αντιμετωπίσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα (τόσο σε επίπεδο παιδαγωγικό όσο και τεχνικό)  και οι λειτουργοί του, όντας απροετοίμαστοι, χωρίς επιμόρφωση, χωρίς πρόνοια για απόκτηση σύγχρονων ειδικών γνώσεων , αν και γνωρίζουμε τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στο δικό μας σχολείο, το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, (απουσία βασικών προδιαγραφών,- π.χ. έλλειψη διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έλλειψη δυνατότητας ακόμη και τηλεφωνικής επικοινωνίας με πολλούς γονείς, που δηλώνουν νούμερα τα οποία σύντομα παύουν να ισχύουν …), εμείς, Διεύθυνση και εκπαιδευτικοί του Σχολείου, αισθανόμενοι την ευθύνη που πηγάζει από το λειτούργημά μας, δηλώνουμε την επιθυμία μας να συνδράμουμε απ’ το δικό μας μετερίζι, κάνοντας ό, τι είναι δυνατό και τεχνικά εφικτό ώστε το πολύτιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της μόρφωσης να συνεχίσει να είναι προσπελάσιμο απ’ όλους όσους μαθητές (και γονείς) το επιθυμούν.

    Αυτή τη στιγμή επιβάλλεται ψυχραιμία, ατομική ευθύνη και συλλογική προσπάθεια. Είναι απαραίτητο να μην κοπεί το νήμα επαφής και επικοινωνίας του μαθητή και της οικογένειας με το σχολείο και το δάσκαλο.

    Σ’ αυτά τα πλαίσια και σε ό, τι αφορά, σε πρακτικό επίπεδο, τις ενέργειες του σχολείου, προχωρήσαμε:

    • Στην απόφαση ανακοίνωσης πρόσκλησης (στην ιστοσελίδα του σχολείου) προς τους γονείς –κηδεμόνες να επικοινωνήσουν με το σχολείο (mail@dim-koulour.ima.sch.gr) και να δηλώσουν μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail), γράφοντας επίσης, το ονοματεπώνυμό τους.
    • Το ίδιο να συμβεί και με την επικαιροποίηση των τηλεφωνικών αριθμών, όσων έχουν αλλάξει, αυτόν που έχουν δηλωμένο.
    • Προς αυτή την κατεύθυνση ζητήσαμε και τη συνδρομή και βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
    • Ο Διευθυντής του σχολείου ενεργοποίησε τη δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού για τον κάθε μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Έτσι, κάθε μαθητής (παρέα με τον γονιό του) μπορεί να περάσει τα απαιτούμενα στοιχεία για τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού μπαίνοντας στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

    https://register.sch.gr/students/admins/studentForm.php

    Αφού εισέλθετε στη σελίδα, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

    Επιλέξτε τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που ανήκει το σχολείο σας: Ημαθία

    Στη συνέχεια, επιλέξτε σχολείο: Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας

    και τάξη που φοιτά το παιδί σας:

    Περάστε τα στοιχεία:

    Επίθετο Όνομα Eπίθετο & Όνομα Κηδεμόνα

    (τον αριθμό μητρώου, αν δεν τον ξέρετε μην το συμπληρώνετε. Θα το συμπληρώσει ο διευθυντής του σχολείου κατά την έγκριση της εγγραφής του μαθητή).

    Τέλος και αφού διαβάσετε τους όρους αποδοχής, πατήστε στο ΝΑΙ

    Έχω διαβάσει και Αποδέχομαι τους όρους χρήσης:    OXI     NAI 

     και στη συνέχεια το πλαίσιο που αναγράφει: Καταχώρηση των στοιχείων μου.

    Σχολείο, Διεύθυνση και εκπαιδευτικοί, έχουμε τη διάθεση να μην μείνουμε άπραγοι απέναντι στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και δεν ξέρουμε πότε θα πάψουν να υφίστανται. Θέλουμε να σταθούμε και να υποστηρίξουμε τους μαθητές μας. Να σταθούμε δίπλα τους, επικοινωνώντας σε πρώτη φάση και , γιατί όχι, κάνοντας ¨μαθήματα¨ από απόσταση.  Άλλωστε δεν είναι απαραίτητο να πετύχουμε το μέγιστο. Υπάρχουν και απλούστεροι τρόποι ηλεκτρονικής επικοινωνίας μεταξύ δασκάλου και μαθητών. Διάθεση και φαντασία χρειάζεται.

    Σε ότι μας αφορά, προετοιμαζόμαστε…

    Για να ολοκληρωθεί, όμως, η προσπάθεια υπάρχουν άλλοι δύο παράγοντες που θα επηρεάσουν την όποια εξέλιξή της. Ο ένας είναι η ίδια η πολιτεία και τα εκπαιδευτικά – ηλεκτρονικά εργαλεία που θα μας διαθέσει, – ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Θα την έχουμε έγκαιρα; Το Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο θα αντέξει τη συμμετοχή τόσων λογαριασμών;

    Το άλλο είναι η συμμετοχή η δική σας, των γονιών, η ανταπόκριση σε όσα σας ζητάμε να συμπληρώσετε. Διότι χωρίς τη συμμετοχή των παιδιών σας, των μαθητών, δε νοείται ούτε σύγχρονη, ούτε ασύγχρονη επικοινωνία και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ούτε καν ένα  ¨ηλεκτρονικό γεια¨.

    Στις αχαρτογράφητες και πρωτόγνωρες εκπαιδευτικές καταστάσεις που ζούμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε για απρόβλεπτο χρονικό διάστημα, ας προσπαθήσουμε όλοι να προσφέρουμε κάτι ουσιαστικό και χρήσιμο στα παιδιά μας, Πολιτεία, Σχολείο και Γονείς. Ας αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.

                                               

                                                           Ο Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας