Προγράμματα

    Μάρτιος 2020
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ   Απρ »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 3 Μαρτίου 2020

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (με workshop) ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ E-TWINNING, στη Θεσσαλονίκη, 6,7,8/3/2020.

    Στο 6o Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning με τίτλο «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας» συμμετέχει και το Δημοτικό σχολείο Κουλούρας. Η συμμετοχή είναι αποτέλεσμα τιμητικής πρότασης-πρόσκλησης του Ι.Κ.Υ. προς το σχολείο μας, να καταθέσει την πλούσια εμπειρία του και την παραγωγή αποτελεσμάτων μέσα από την εμπλοκή του στα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+.

    Η συμμετοχή του σχολείου αφορά τη διοργάνωση εντός του συνεδρίου ενός workshop με θέμα: «Το Erasmus+ ως εργαλείο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και συμπερίληψης» και θα υλοποιηθεί από το Διευθυντή του Σχολείου Δημήτρη Κατσαβό και τις εκπαιδευτικούς, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus+, Σπυριδούλα Κωτούλα και Σοφία Αναγνώστη.

    Σκοπός του συνεδρίου είναι ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος αναφορικά με την εφαρμογή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην υλοποίηση συνεργατικών προγραμμάτων είτε σε ευρωπαϊκό, διεθνές ή εθνικό επίπεδο, καθώς και τις σύγχρονες πρακτικές για την υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων έτσι όπως διαμορφώνονται στη σύγχρονη σχολική πραγματικότητα και υπό το πρίσμα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+. Ιδιαίτερα στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει τους/τις εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς την κατεύθυνση ανάδειξης θεμάτων συνεργατικής μεθοδολογίας, με την αξιοποίηση καλών και καινοτόμων πρακτικών, παράλληλα με την αξιοποίηση των ΤΠΕ, για την υλοποίηση συνεργατικών προγραμμάτων μεταξύ σχολείων σε διεθνές αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

    Το πλαίσιο της δικής μας συμμετοχής

    Τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, το μαθητικό δυναμικό αντιπροσωπεύει μια κοινωνία με διαφορετικά εθνικά, κοινωνικά, θρησκευτικά, γλωσσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαπολιτισμική και συμπεριληπτική εκπαίδευση αφορά το σύνολο των παιδιών (όλα τα σχολεία είναι εν δυνάμει διαπολιτισμικά) και αποτελεί την παιδαγωγική απάντηση στα προβλήματα και τις προκλήσεις που ανακύπτουν λόγω της πολυπολιτισμικότητας της κοινωνίας. Στο συγκεκριμένο workshop θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε το πώς, υιοθετώντας τις αρχές της διαπολιτισμικής εκπ/σης και συμπερίληψης, αξιοποιήσαμε το Erasmus+ ως όχημα για να σχεδιάσουμε και εφαρμόσουμε ¨καλές πρακτικές¨, που αναδεικνύουν το σχολείο ως ένα σχολείο ανοιχτό, που στηρίζεται στην καλλιέργεια της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της κατανόησης, αποδοχής και σεβασμού της ετερότητας, που διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή όλων  των εμπλεκομένων (μαθητών, εκπ/κων, γονιών, τοπικών φορέων), που εξασφαλίζει συνεργασίες με πανεπιστημιακούς, επιστημονικούς αλλά και εργασιακούς φορείς, που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, υλοποιεί καινοτόμες δράσεις, διαχέει τα παραγόμενα αποτελέσματα στην ευρύτερη εκπαιδευτική και όχι μόνο κοινωνία, που ενδιαφέρεται και επιμορφώνει τα στελέχη του, καθιστώντας τα διαπολιτισμικά έτοιμα .

    Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 6,7,8 Μαρτίου 2020 στη Θεσσαλονίκη (GRAND HOTEL PALACE).

    Την ευθύνη διοργάνωσής του έχουν:

    • Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning
    • Υ.ΠΑΙ.Θ.
    • ITYE “Διόφαντος»
    • Ελληνική Ένωση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε e-diktyo.eu

        Συνδιοργανωτές:

    • Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης
    • Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης