Προγράμματα

  Ιούνιος 2019
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μαΐ   Αυγ »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  Daily Archives: 17 Ιουνίου 2019

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ … ΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

  Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα για μαθητές, δασκάλους και γονείς του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, ήταν η ημέρα Λήξης των μαθημάτων και της παρουσίασης προγραμμάτων που υλοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, υποστηριζόμενοι κι από τους γονείς των παιδιών.

  Η ημέρα περιελάμβανε Τελετή Βράβευσης των μαθητών της  Στ΄τάξης:

  • Με έπαινο για τη συμμετοχή τους με την ευθύνη της εκπαιδευτικού Χριστίνας Δημητριάδου, στη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Ο κολοκυθοκλέφτης».
  • Με έπαινο για την υλοποίηση προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ανακύκλωσης με θέμα: «Η ορθή χρήση των μπλε κάδων» που συμμετείχε στο διαγωνισμό «Bravoschools» και παρουσιάστηκε και στο Δημαρχείο της Βέροιας στα πλαίσια του 2ου Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων, με την ευθύνη των εκπαιδευτικών Σπυριδούλας Κωτούλα και Δημήτρη Κατσαβού.

  Ακολούθησαν δυο εξαιρετικές παρουσιάσεις-πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών του σχολείου μας:

  • Δραματοποίηση και χοροί σμυρναίικων και παραδοσιακών τραγουδιών με γενικό τίτλο « Στο ‘πα και στο ξαναλέω» με την ευθύνη της εκπαιδευτικού Κωνσταντίνας Χατζηπαναγιωτίδου με μαθητές του σχολείου και γονείς (στους χορούς).
  • Μια απολαυστική παράσταση Καραγκιόζη με την ευθύνη του εκπαιδευτικού Τσακιρίδη Χαράλαμπου και εξαιρετικούς πρωταγωνιστές τους μαθητές της Στ τάξης, οι οποίοι έκαναν τα μικρά παιδιά να γελάσουν με την ψυχή τους, από τα παθήματα του Καραγκιόζη αλλά και τις έξυπνες ατάκες του.

  Τη σκυτάλη πήρε στο τέλος, ο γυμναστής του σχολείου μας, κος Παναγιώτης Αρσενίου, ο οποίος, όπως πάντα, με καλή προετοιμασία , κέφι και ενθουσιασμό, μέσα από ευχάριστες, εναλλαγές και ευφάνταστα παιχνίδια κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των παιδιών, μέσα σε μια, ομολογουμένως, καυτή ημέρα.

  Όλα αυτά βέβαια, με την έντονη, όπως πάντα συμμετοχή και παρουσία των γονιών των μικρών μαθητών μας, ο Σύλλογος των οποίων, όπως κάθε χρόνο, βράβευσε τους δυο πρωτεύσαντες μαθητές της Στ τάξης καθώς και έναν μαθητή της Α΄ τάξης για το εξαιρετικό ήθος, τη συμπεριφορά του , την ευγενική στάση του καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Οι βραβεύσεις, συνοδεύτηκαν και με ένα μικρό συμβολικό ποσό , ως δώρο.

  Συγχαρητήρια σε όλους, του χρόνου ακόμα ψηλότερα και ας μην ξεχνάμε και ας υπηρετούμε σε κάθε ευκαιρία το σύνθημα που υιοθετήσαμε τη φετινή μας χρονιά: “Together We Can Do So Much”.

  ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ, ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

  Μια ημέρα που όλοι δικαιούνταν, μαθητές, δάσκαλοι, γονείς, ήταν η ημέρα της επίσκεψής μας στη Λίμνη Κερκίνη, τον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης, το οικολογικό πάρκο και τον προστατευόμενο απ’ τη συνθήκη Ramsar, υγροβιότοπο της περιοχής, στο ορεινό χωριό Άνω Πορώγια, καθώς και στο εξαιρετικά καλαίσθητο χώρο ανάπαυσης, ξεκούρασης και διασκέδασης ¨Ελωδία¨, στον οποίο καταλήξαμε.

  Έπειτα από μια ακόμη  δημιουργική και παραγωγική σχολική  χρονιά, μια χρονιά που περισσότερο από κάθε άλλη φορά ένωσαν τις προσπάθειές τους μαθητές, γονείς και δάσκαλοι πετυχαίνοντας σημαντικά αποτελέσματα,, άλλωστε είναι και ο βασικός στόχος του προγράμματος  Erasmus+ που υλοποιούμε με τίτλο “ Together We Can Do So Much”, δηλαδή, η κοινή προσπάθεια και συμμετοχή για την παραγωγή ποιοτικών αποτελεσμάτων.

  Για μια ακόμη χρονιά, χάρη στις καινοτόμες και πρωτότυπες πρωτοβουλίες μας, το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο.

  Ενδεικτικά, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την καθιέρωση του Δεκέμβρη ως μήνα των Παραμυθιών, απ’ όπου παρέλασαν πλήθος καταξιωμένων συγγραφέων , λαογράφων κ.λ.π. καθώς και μια σειρά πρωτοβουλιών (εκθέσεις, διαλέξεις, ημερίδες, με αφορμή το “Money matters” με διοργάνωση, όλων των παραπάνω, του σχολείου μας και τη συμμετοχή σημαντικών προσώπων (κα Τσαγκάρη, επιμελήτρια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha bank, κα Μαυρογιώργου απ’ το Ι.Κ.Υ. κ.λ.π.).

  Ενδεικτικό του πως αντιμετωπίζεται το σχολείο μας από την ευρύτερη τοπική,  εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα, είναι το γεγονός ότι η εξαιρετική εξωστρέφειά του αποτέλεσε το λόγο απονομής εύφημης μνείας και βράβευσης από το Δήμο Βέροιας και η υποδειγματική λειτουργία του σχολείου μας υπήρξε αντικείμενο ενδιαφέροντος και αιτία πρόσκλησης και παρουσίασης μέσα στη φετινή χρονιά, σε δυο σημαντικά δημόσια ¨βήματα¨, ένα στο Παιδαγωγικό συνέδριο Ημαθίας  που οργάνωσε η Π/θμια Εκπ/ση Ημαθίας, στη Νάουσα, και ένα στη Διεθνική Δραστηριότητα Συνεργασίας που οργάνωσε το Ι.Κ.Υ., στο Ναύπλιο με κοινό-σύνεδρους από όλη , σχεδόν την Ευρώπη.

  Όλα αυτά, είναι η δικαίωση μιας μεγάλης κοινής προσπάθειας όλων των εμπλεκομένων, όλων αυτών που, δικαιωματικά απόλαυσαν και διασκέδασαν στην ,

  αφιερωμένη σ’ αυτούς, ημέρα της Κερκίνης. Ημέρα χαράς, διασκέδασης, παιχνιδιού αλλά και περιβαλλοντικής ευαισθησίας και επαγρύπνησης. 

  Γιατί, αν μη τι άλλο, πρέπει να θυμόμαστε και να υποστηρίζουμε ότι “ Together We Can Do So Much”.