Προγράμματα

  Μάρτιος 2019
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Ιαν   Απρ »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  Daily Archives: 13 Μαρτίου 2019

  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, στα πλαίσια του Erasmus+, “MONEY MATTERS”.

  Με την ολοκλήρωση του κύκλου παρουσίασης της Έκθεσης «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ – ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ / ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ» σε, ειδικά, διαμορφωμένο χώρο του σχολείου, και λίγο πριν τη μεταφορά της στη Βέροια και στο Χώρο της Αντωνιάδειου Στέγης  Γραμμάτων και Τεχνών, με ολοκληρωμένες γνώσεις πλέον και αναπτυγμένη αισθητική προβολής, οργάνωσης και παρουσίασης, οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας προχώρησαν στην κατασκευή-δημιουργία ενός εξαιρετικά καλαίσθητου παιχνιδιού μνήμης και γνώσης, με θέμα: «Νομίσματα του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου, Από την Ευρώπη της Ελλάδας στην Ελλάδα της Ευρώπης».

  Το παιχνίδι αποτελείται από 24 τετράγωνα που απεικονίζουν  12 αρχαία ελληνικά νομίσματα, 12 με την πρόσθια και 12 με την οπίσθια όψη τους.

  Ως παιχνίδι μνήμης, για τους μαθητές που γνώρισαν μέσα από τις δράσεις και δραστηριότητες του σχολείου τα νομίσματα, στόχο έχει το ζευγάρωμα πρόσθιας και οπίσθιας όψης.

  Ως παιχνίδι γνώσης αναφέρεται στους μαθητές ,που μέσα από την παιγνιώδη κατάσταση που δημιουργείται, θα ακολουθήσουν μια διαδικασία μάθησής τους. Για το σκοπό αυτό, το παιχνίδι εξασφαλίζει μια διαδοχική πορεία γνώσης, μέσα από:

  Την παρακολούθηση της Έκθεσης,

  Τις σχετικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, αλλά και,

  Τις καρτέλες με την εικονογράφηση, στην ίδια επιφάνεια πρόσθιας και οπίσθιας όψης κάθε νομίσματος,

  Τις καρτέλες με την ταυτότητα κάθε νομίσματος.

  Η δημιουργία του παιχνιδιού μνήμης και γνώσης  εντάσσεται στις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες  μας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με τίτλο “MONEY MATTERS”.

  Ο «Κολοκυθοκλέφτης», η ταινία του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, στα πλαίσια του 9ου Διεθνή Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους , σε πορεία βράβευσης !!!

  Η συμμετοχή του σχολείου μας στον9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, με την ταινία «Ο Κολοκυθοκλέφτης», στην παρούσα φάση εξέλιξης του διαγωνισμού βρίσκεται ανάμεσα σ’ αυτές που χαρακτηρίστηκαν ¨εξαιρετικές¨ και πέρασαν στην τελική φάση αξιολόγησης, πριν την τελική βράβευση.

  Ήδη, η ταινία μας, ταινία την οποία δημιούργησαν οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης με την ευθύνη και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κας Χριστίνας Δημητριάδου, εξασφάλισε την προβολή της από το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

  Η Διεύθυνση του σχολείου εκφράζει τη βαθιά της ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της προσπάθειας καθώς και για την πορεία βράβευσης, στο δύσκολο και με μεγάλες απαιτήσεις διαγωνισμό, τόσο στους μικρούς μαθητές του σχολείου μας, όσο και στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό.

  Φυσικά, αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα …!

  Πιέζοντας ΕΔΩ  μπορείτε να δείτε το αρχικό μας άρθρο, την όλη προσπάθεια καθώς και την ταινία .