Προγράμματα

  Μάιος 2015
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Απρ   Ιούν »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  Daily Archives: 20 Μαΐου 2015

  ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ»

  Με μεγάλη συμμετοχή γονιών και παρουσία εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 19ης Μαΐου στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, ημερίδα με θέμα την «Πρόληψη ενδοσχολικής βίας». Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

  Εισηγήτρια του θέματος ήταν η εγκεκριμένη από το Υπουργείο ψυχολόγος κα  Κυβέλη Καλαϊτζή, η οποία πέρα από το θεωρητικό πλαίσιο και την προβολή στοχευμένων βίντεο, προχώρησε σε ένα γόνιμο διάλογο με τους παρευρισκόμενους γονείς, οι οποίοι ξεδίπλωσαν τις ανησυχίες τους, τις αγωνίες και τους φόβους τους, τις απορίες τους με μια αφοπλιστική ειλικρίνεια..

  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με τη συμμετοχή όλων σε μια βιωματική άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας ανέλαβαν διάφορους ρόλους (του θύτη, του θύματος, των γονιών, των εκπαιδευτικών, των θεατών?) και προσπάθησαν να δώσουν διέξοδο και λύση μέσα από τη δική τους ματιά και αντίληψη.

  Η όλη εκδήλωση εντάσσεται σε ένα πλαίσιο εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν σχολείο και σύλλογος γονέων με στόχο το άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινωνία και την εμπλοκή του σχολείου στη διαδικασία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης των γονιών του σχολείου μας αλλά και ευρύτερα των γονιών του χωριού πάνω σε θέματα της εποχής μας και σε προβλήματα τα οποία τους απασχολούν σε σχέση με τα παιδιά τους.

   

   

   

   

   

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

  Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 13/05/2015 η προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη του Δ.Σ.Κουλούρας στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας, στα πλαίσια υλοποίησης ανάλογου περιβαλλοντικού προγράμματος ενταγμένου στο θεματικό δίκτυο «Γεωργία και Περιβάλλον». Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές σχετικά με την κομποστοποίηση, την ανακύκλωση και την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος. Οι βιωματικές δράσεις στο πεδίο τα ευαισθητοποίησαν ιδιαίτερα σε περιβαλλοντικά θέματα.

  Ευχαριστούμε θερμά το ΚΠΕ Νάουσας για τη θερμή φιλοξενία και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο ενημέρωσης της σχολικής μας μονάδας κ.Λιλιόπουλο Νικόλαο.

  Στο τέλος, οι μαθητές με τους συνοδούς δασκάλους τους, επισκέφθηκαν και το πάρκο Αγίου Νικολάου όπου απόλαυσαν για λίγη ώρα τη δροσιά και τους ήχους από τα γάργαρα νερά του.