Προγράμματα

    Μάρτιος 2012
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
        Μαΐ »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 28 Μαρτίου 2012

    ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

    Με άρωμα από το παρελθόν πραγματοποιήθηκε από τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας η γιορτή για την επέτειο της έναρξης του ξεσηκωμού των Ελλήνων ενάντια στον τουρκικό ζυγό, της 25ης Μαρτίου του 1821.

    Τα παιδιά ντυμένα με τις παραδοσιακές στολές, αγόρια και κορίτσια, έπαιξαν ρόλους, θύμισαν γεγονότα, έκαναν μια πλήρη ιστορική αναδρομή. Οι γονείς και οι γιαγιάδες και παππούδες τους, τους καμάρωσαν γεμάτη συγκίνηση και περηφάνια.

    Την ίδια συγκίνηση και περηφάνια οι μαθητές του σχολείου μας πρόσφεραν ανήμερα της 25ης Μαρτίου σ? όλους τους κατοίκους του χωριού που παρατάχθηκαν δεξιά και αριστερά του κεντρικού δρόμου για να τους χειροκροτήσουν καθώς περνούσαν με βήμα ορθό και ψηλά το κεφάλι, ακολουθώντας τη γαλανόλευκη σημαία που προπορευόταν.

    Κατά γενική ομολογία ήταν ένα διήμερο που μας θύμισε, εδώ τοπικά, ανάμεσα στα παιδιά μας, ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

    Φωτογραφίες από τον εορτασμό μπορείτε να δείτε στο μενού Φωτογραφίες

    ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Με πολύ φαντασία και αγάπη.. ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας έφτιαξε και διέθεσε στα παιδιά  πολύ όμορφες χειροποίητες λαμπάδες με διάφορα  υλικά (κορδέλες, χαντρούλες, κοχύλια, πετραδάκια, αποξηραμένα λουλούδια, χρυσόσκονες?) και πολύ μεράκι. Continue reading

    Πλούσιες διακοσμητικά λαμπάδες σε πολύ προσιτή τιμή (μόνο 3 Ευρώ). Όσοι γονείς, νονοί, νονές κ.λ.π. δεν έχουν δει τα όμορφα αυτά χειροτεχνήματα μπορούνε σε συνεννόηση με τις γυναίκες του συλλόγου να τα δούνε και να τα αποκτήσουν.

    Άλλωστε με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν τα παιδιά του σχολείου θα πραγματοποιήσουν την εκδρομή τους στο τέλος της σχολικής χρονιάς.