Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ?

    Μια μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και δυο χρόνια άρχισε να δίνει τα χειροπιαστά αποτελέσματά της.

    Εδώ και δυο χρόνια άρχισε να στήνεται και να εμπλουτίζεται η παιδική-μαθητική βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Με μεγάλη υπομονή και αγώνα, αλλά και βοήθεια (Πρότυπα εκπαιδευτήρια…) καταφέραμε να στήσουμε τις υποδομές και να γεμίσουμε τα ράφια μας με πάνω από 1000 τίτλους αξιόλογων καο ποιοτικών παιδικών βιβλίων.

    Φέτος ήταν η χρονιά της οργάνωσης , του πλαισίου και του κανονισμού λειτουργίας της. Το δύσκολο αυτό εγχείρημα ανέλαβαν οι δασκάλες του σχολείου μας, Χαριτίνη Παπαδάκου και Ιωάννα  Δημούλα με αποτέλεσμα να έχουμε πλέον μια ολοκληρωμένη καταγεγραμμένη κατάσταση  και μια ομαλή και λειτουργική ροή δανεισμού βιβλίων από τους μαθητές.

    Και η προσπάθειά μας δεν τελειώνει εδώ. Με τη βοήθεια και δωρεά Δημόσιου φορέα (κατόπιν αιτήματός μας) οργανώσαμε και είναι σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει και ένα τμήμα βιβλιοθήκης ενηλίκων με τίτλους από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία.

    Το τμήμα αυτό (που προς το παρόν αριθμεί περίπου 100 τίτλους βιβλίων) θα έχουν τη δυνατότητα  να κάνουν χρήση δανεισμού  γονείς, έφηβοι  και κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας. Κι αυτό γιατί κρίνουμε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να μυηθεί ένα παιδί στη φιλαναγνωσία όταν θα βλέπει και τα άτομα το οικογενειακού του περιβάλλοντος να κρατάνε ένα βιβλίο στο χέρι καθώς επίσης, γιατί πιστεύουμε ότι από το σχολείο δεν έχουν να κερδίσουν μόνο οι μαθητές του.

    Η προσπάθειά μας θα ολοκληρωθεί όταν θα περαστούν όλοι οι τίτλοι των βιβλίων της βιβλιοθήκης μας ( παιδικό τμήμα και ενηλίκων) σε ειδική φόρμα που έχει ήδη στηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας (με τη βοήθεια του συναδέλφου Μιλ. Τσουλή), μέσα από την οποία ο κάθε αναγνώστης (παιδί και γονιός) θα έχει τη δυνατότητα να παίρνει πληροφορίες σχετικάμε το περιεχόμενο του βιβλίου, το συγγραφέα του… καθώς και αν είναι διαθέσιμο για δανεισμό τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

    Η εισαγωγή όλων αυτών των στοιχείων στη συγκεκριμένη φόρμα ( διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα) θα αποτελέσει αντικείμενο εργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της επόμενης σχολικής χρονιάς.

    Ο αγώνας συνεχίζεται…

    Comments are closed.