Προγράμματα

    Οκτώβριος 2019
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Σεπ   Νοέ »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 26 Οκτωβρίου 2019

    ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ERASMUS+ &e-TWINNING, ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Μια πολύ σημαντική κινητικότητα παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς και αφορά την προβολή, ενημέρωση και προώθηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+.

    Μεγάλο μερίδιο ¨ευθύνης¨ αυτής της κινητικότητας ανέλαβε και πραγματοποιεί με επιτυχία το τμήμα ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και οι άνθρωποι που το υπηρετούν.

    Σ’ αυτά τα πλαίσια έγιναν, ήδη, αρκετές ημερίδες στην ευρύτερη περιοχή μας (Θεσσαλονίκη, Πέλλα , Ημαθία …), κινητοποιήθηκαν φορείς (Δ/νσεις εκπαίδευσης, ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) και συμμετέχουν σ’ αυτές πάρα πολύ ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να γνωρίσουν τον μαγευτικό κόσμο του Erasmus+.

    Σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν θα μπορούσε να είναι απόν το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, όπου καλείται και παρουσιάζει το Erasmus+ έργο του. Ένα οκτάχρονο έργο που ξεκινά από τη δημιουργία και διατήρηση ενός ελκυστικού, μαθητοκεντρικού σχολικού περιβάλλοντος και τη δημιουργία υποδομών και περνά στην υιοθέτηση των προγραμμάτων Erasmus+, σαν μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα ολιστικής, εναλλακτικής, παιδαγωγικής προσέγγισης.

    Τέλος, παρουσιάζει το Erasmus+ έργο του, ως ένα μοχλό ενεργοποίησης, συνεργασίας και συστράτευσης του σχολείου με την τοπική κοινωνία, τους γονείς, την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και φορείς που παράγουν γνώση και εκπαίδευση κι ανθρώπους καταξιωμένους, που προσφέρουν με ενθουσιασμό την έμπρακτη υποστήριξή τους, στις προσπάθειες του σχολείου.

    Κάτι ανάλογο συνέβη και στην τελευταία συμμετοχή-παρουσίασή μας-διά του Δ/ντή Κατσαβού Δημήτρη και της εκπ/κού, Σπυριδούλας Κωτούλα, στις 24/10/2019, στην ημερίδα που αφορούσε τα προγράμματα Erasmus+ και e-twinning, που οργάνωσε το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κα Παπαγεωργίου Αικατερίνη, στην αίθουσα «Βέτλανς Νάουσα» στη Νάουσα, με ομιλήτριες:

    • Κύζα Εύη – Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Τμήματος Α’ Διοικητικών Υποθέσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
    • Στάικου Λίνα – Αναπληρώτρια Προωθήτρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Τμήματος Α’ Διοικητικών Υποθέσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
    • Σαρίγκολη Ευαγγελία – Πρεσβευτής Δράσης Twinning Πέλλας-Ημαθίας-Πιερίας.