Προγράμματα

    Δεκέμβριος 2016
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Νοέ   Φεβ »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 25 Δεκεμβρίου 2016

    ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ

    Πιέστε τα παρακάτω links και απολαύστε κομμάτια της παράστασης:

    Χριστουγεννιάτικη μουρμούρα

    Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ

    Τα πνεύματα επισκέπτονται τον Σκρουτζ

    Χορογραφία

     

    Για μια ακόμη φορά το δημοτικό σχολείο Κουλούρας απέδειξε ότι με πολύ προσπάθεια, υπομονή, επιμονή και συνεργασία μπορούν να γίνουν μικρά θαύματα.

    Απέδειξε ότι η θεατρική αγωγή πέρα από τις διαθεματικές γνωστικές δεξιότητες που παρέχει έμμεσα, δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να εκφραστούν, να ¨ανοιχτούν¨, να συνεργαστούν, να αναλάβουν ρόλους, να αναλάβουν ευθύνες, να αναλάβουν μερίδιο στην επιτυχία αλλά και να διαχειριστούν την αποτυχία. Με άλλα λόγια τους βοηθάει να ωριμάσουν, να γίνουν καλύτεροι με τον εαυτό τους, και καλύτεροι στις σχέσεις τους με τους άλλους.

    Η αφορμή και πάλι δόθηκε με την προετοιμασία της Χριστουγεννιάτικης θεατρικής παράστασης. Μιας παράστασης που εδώ και χρόνια αποτελεί, πλέον, θεσμό και σημαντικό γεγονός για την τοπική κοινωνία.

    Χάρη στην υπερπροσπάθεια της εκπαιδευτικού του σχολείου Σοφίας Αναγνώστη που ανέλαβε την κεντρική ευθύνη υλοποίησης της παράστασης αλλά και των συναδέλφων του σχολείου που λειτούργησαν άλλοι υποστηρικτικά (Αρσενίου, Χατζηπαναγιωτίδου, Τσέλιος) και άλλοι διευκολυντικά, με εξαντλητική δουλειά εντός ωραρίου (ώρες Ευέλικτης Ζώνης, Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής) αλλά και εκτός ωραρίου- κατά τις απογευματινές ώρες, με την αμέριστη συμπαράσταση και πρακτική βοήθεια μανάδων και συλλόγου γονέων κατάφεραν  να φέρουν εις πέρας μια φιλόδοξη προσπάθεια που στόχο είχε να ψυχαγωγήσει αλλά κυρίως να προβληματίσει τους θεατές και τους συμμετέχοντες και να τοποθετήσει στη σωστή του διάσταση το νόημα των Χριστουγέννων.

    Όλα αυτά βέβαια, δεν θα μπορούσαν  να συμβούν αν δεν τα πυρπολούσε με τη φλόγα, το μεράκι, τη γνώση και τη διάθεση για προσφορά η αγαπημένη δασκάλα, εδώ και πολλά χρόνια, του σχολείου μας, κα Παυλίδου Σοφία, συνταξιούχος πλέον, αλλά στις επάλξεις του σχολείου κάθε φορά που την έχει ανάγκη και κάθε φορά (σύμφωνα με τα λεγόμενά της) που το έχει ανάγκη και η ίδια.

    Με τα κείμενά της και την καθοδήγησή της, οι μαθητές με ενθουσιασμό και ωριμότητα μας διασκέδασαν, μας έκαναν να νιώσουμε περήφανοι ακούγοντάς τους να διαλέγονται με αυθεντική άνεση την τοπική ντοπιολαλιά μας, το ρουμλουκιώτικο ιδίωμα, μας υπενθύμισαν τον λάθος δρόμο της υπερκατανάλωσης και του υλικού πλουτισμού (Σκρουτζ) , σχολίασαν με σαρκασμό και χιούμορ καταστάσεις που προέκυψαν από την οικονομική κρίση, μας έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπο απέναντι στους πρόσφυγες και τα θύματα του πολέμου, μας έδειξαν το δρόμο ?

    Με άλλα λόγια και ,όπως υπογράμμισε και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος που παρακολούθησε την παράσταση, τα παιδιά όχι μόνο δεν έχασαν μαθήματα ,(επειδή υπάρχει και αυτή η άποψη), αλλά διδάχθηκαν τόσα πολλά και συμπυκνωμένα που έγιναν οι καλύτεροι δάσκαλοι για να μας τα μεταφέρουν – υπενθυμίσουν, σε όλους εμάς τους ενήλικες,-  δασκάλους, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, κατοίκους του μικρού χωριού μας.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κου Διαμαντόπουλου, η Σχολική Σύμβουλος κα Ελισάβετ Τάρη, ο προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κος Αγαθαγγελίδης Ηρακλής, η Διευθύντρια του 1ου Δ.Σχ. Μακροχωρίου κα Σιδηροπούλου Καλλιόπη, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κος Λιλιόπουλος Γεώργιος και πλήθος κόσμου γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα του Πολιτιστικού συλλόγου της Κουλούρας.