Προγράμματα

    Νοέμβριος 2015
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Οκτ   Δεκ »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Daily Archives: 13 Νοεμβρίου 2015

    PROLEPSIS ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕΣ

    PROLEPSIS μας έλειψες?Πλέον, Δημοτικό σχολείο Κουλούρας και Ινστιτούτο Prolepsis πάνε μαζί?

    Για 4η συνεχή χρονιά το Ινστιτούτο προληπτικής και εργασιακής ιατρικής PROLEPSIS με την κύρια οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζει την ανθρωπιστική προσφορά του απέναντι σε μαθητές σχολείων της Ελληνικής επικράτειας. Ανάμεσα στα τυχερά σχολεία είναι και το δικό μας, το Δημοτικό σχολείο Κουλούρας.

    Τα προϊόντα που περιλαμβάνει καθημερινά το πρόγραμμα και αφορούν το σύνολο των μαθητών του σχολείου μας, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, είναι γάλα, γιαούρτι με μέλι, φρούτα εποχής και λαχανικά, αρτοσκευάσματα με ημίσκληρο τυρί, κοτόπουλο, αυγό? και είναι όλα προϊόντα αποκλειστικά Ελλήνων παραγωγών.

    Το σχολείο μας και οι μαθητές του, υποδέχθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση  για 4η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής.

    Κι αυτό γιατί πέρα από τις επισιτιστικές ανάγκες των μαθητών που ικανοποιεί, πέρα από την προώθηση υγιεινών τρόπων διατροφής που προωθεί, το σχολείο μας χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως εργαλείο ανάπτυξης και καλλιέργειας στοιχείων της παράδοσής μας (διατροφικές συνήθειες, συνταγές του παρελθόντος, μεσογειακή διατροφή?), υλοποιεί δράσεις πολιτισμού, δράσεις περιβαλλοντικές, τοπικής ιστορίας και γεωγραφίας, ήθη-έθιμα, τοπικές συνήθειες ?.

    Με την ελπίδα και η φετινή χρονιά να είναι το ίδιο δημιουργική σε αυτούς τους τομείς δράσεις και με την ευχή του χρόνου να χρειάζονται όλο και λιγότερα παιδιά την επισιτιστική διάσταση του προγράμματος, Διεύθυνση και διδακτικό προσωπικό, γονείς και παιδιά, όλοι στρατευμένοι με στόχο την κατά το δυνατόν καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία του προγράμματος, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τους ανθρώπους του PROLEPSIS για την μεγάλη και ευεργετική προσφορά τους καθώς και για την ανθρώπινη επαφή και το γνήσιο, αμείωτο ενδιαφέρον που δείχνουν εδώ και 4 χρόνια της

    συνεργασίας μας.
    IMGP0201 IMGP0199