Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟ Τ? ΑΛΛΑ

    Ή αλλιώς: όταν οι μαθητές 23/12/2013 δεν έχουν διάθεση για μάθημα, δημιουργούν?

    Με εφόδια , δεξιότητες και επιλογές που απόκτησαν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κουλούρας μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Σχολικών συμπράξεων  (Comenius) με θέμα ?Our nature is art.Let?s share it?  σχετικά με τη χρήση προϊόντων της φύσης και επαναχρήση ανακυκλώσιμων υλικών, προχώρησαν στη δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου φτιαγμένου εξ ολοκλήρου από χαρτιά.

    Τα υλικά προήλθαν από τις χάρτινες σακούλες του Προγράμματος σίτισης και υγιεινής διατροφής του ινστιτούτου Prolepsis με την ευγενική χορηγία του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», προγράμματος που έτσι κι αλλιώς, συχνά-πυκνά, αποτελεί για μας αιτία και αφορμή δημιουργικών δράσεων πολιτισμού, οικολογίας, παρέμβασης και ανοίγματος στην κοινωνία.

    Σωστά τοποθετημένες η μια πάνω στην άλλη οι σακούλες σχημάτισαν ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίστηκε μ? ένα κίτρινο αστέρι και κόκκινες μπάλες με λέξεις που έγραψαν τα παιδιά δηλώνοντας τα συναισθήματα απέναντι στο πρόγραμμα και τους ανθρώπους του (αγάπη, εμπιστοσύνη, φροντίδα, στοργή, αλληλεγγύη, ενδιαφέρον, χαμόγελο?)

     

    Τέλος, η τελευταία μέρα επιφύλασσε μια έκπληξη για τους μαθητές. Οι γυναίκες του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων αφού έκαναν την προεργασία (τακτοποίηση, μοίρασμα κατά τάξη, φύλλο?) μοίρασαν σε κάθε μαθητή ξεχωριστά από μια σακούλα με δώρα (παιχνίδια, αρκουδάκια, παζλ?) μέρος προσφοράς (δόθηκαν κι άλλα πράγματα) στο σχολείο μας από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης.

    Η χαρά των παιδιών δεν περιγράφεται.

     

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    Comments are closed.