Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας στην Ημερίδα Διαχείρισης και Παρακολούθησης Σχεδίων Erasmus+ , Στρατηγικών Συμπράξεων & Ανταλλαγών μεταξύ Σχολείων ΚΑ229 Θεσσαλονίκη, Ξενοδοχείο ΜΕΤ, στις 8/11/2019

     

    Η Εθνική Μονάδα Συντονισμού-ΙΚΥ για τον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης πραγματοποίησε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη Ημερίδα για τη διαχείριση και παρακολούθηση Σχεδίων Συμπράξεων Ανταλλαγών μεταξύ Σχολείων της Βασικής Δράσης 229 του Προγράμματος Erasmus+ «Στρατηγικές συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ Σχολείων».

    Το πλαίσιο της Ημερίδας έθεσαν με τον χαιρετισμό τους, τόσο ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΙΚΥ, κος Κυριάκος Αθανασίου  όσο και ο Γενικός Διευθυντής του κος Αθανασόπουλος Φώτιος, ενώ την εισαγωγή στο θέμα της ημερίδας έκαναν η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών, IKY, Δρ. Ειρήνη Ντρούτσα και η Μαρία Ξαρχουλάκου, Προϊσταμένη Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΙΚΥ.

    Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας πραγματοποιήθηκαν αναλυτικές παρουσιάσεις από στελέχη του τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης – Υπεύθυνοι Σχεδίων ΚΑ2 , (Γεωργία Κελαϊδή , Τάσος Μπάρμπας , Κατερίνα Τσιρογιάννη) οι οποίες είχαν ως στόχο την ορθή, αποτελεσματική και σύννομη διαχείριση των σχεδίων, αλλά και την πλήρη ενημέρωση των δικαιούχων φορέων για τους κανόνες του προγράμματος.

    Η ημερίδα ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την υποβολή ερωτημάτων σχετικά με διαχειριστικά ζητήματα από τους εκπροσώπους των δικαιούχων φορέων και την παροχή διευκρινιστικών απαντήσεων από τα στελέχη του IKY.

    Στο περιθώριο της συνάντησης ο Διευθυντής του Σχολείου είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει, να καταθέσει προβληματισμούς και να πάρει απαντήσεις από τους ανθρώπους του Ι.Κ.Υ., καθώς επίσης και να συνεργαστεί να ανταλλάξει απόψεις και εμπειρίες με ανθρώπους, όπως το Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού, κο Δημήτρη Χλεμέ, τη Διευθύντρια του δημοτικού Σχολείου Πλατέος, κα Μαρία Ταχτσόγλου …), ανθρώπους που παλεύουν, όμοια κι αυτοί,  για μια καλύτερη εκπαίδευση με όχημα τα προγράμματα Erasmus+.

    Comments are closed.