Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Ημερίδα για τη συνεργασία μεταξύ σχολείου –οικογένειας

    Η συνεργασία σχολείου – οικογένειας συμβάλλει στην προσαρμογή, την ανάπτυξη θετικής στάσης απέναντι στο σχολείο και τη μάθηση και τέλος στην υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Για το λόγο αυτό, γονείς και εκπαιδευτικοί οφείλουν να αναπτύξουν διαύλους επικοινωνίας και γόνιμης συνεργασίας μέσα από την ενημέρωση και το διάλογο.

        Ένας τέτοιος δίαυλος επικοινωνίας επιχειρείται να ανοίξει, χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλει η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, κα Παπαγεωργίου Αικατερίνη.

    Σ’  αυτά τα πλαίσια, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή γονέων και εκπαιδευτικών η πρώτη συνάντηση με θέμα τη συνεργασία μεταξύ σχολείου και οικογένειας την Τετάρτη 30/10/2019 και ώρα 5.00΄μ.μ., στον Πολυχώρο «ΕΡΙΑ» στη Νάουσα.

    Στην εκδήλωση ομιλήτριες ήταν η ίδια η κα Παπαγεωργίου καθώς και η ειδική παιδαγωγός, κα Βίκυ Τσιρώνα.

    Δυο πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται πάντοτε δίπλα στις προσπάθειες του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας και τους αναλογεί μερίδιο της θετικής του πορείας.

    Η επιτυχία της εκδήλωσης και το ενδιαφέρον που προκάλεσαν οι ομιλήτριες στο κοινό, αποδεικνύεται τόσο από την άρνηση του κοινού να λήξει η συνάντηση (με τις συνεχείς ερωτήσεις τους), όσο και από το γεγονός ότι  το ίδιο το κοινό «απαίτησε» την επανάληψη της συνάντησης αυτής με εμπλουτισμό θεμάτων.

    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένο από αυτή την εξέλιξη, τόσο γιατί εκτιμά αφάνταστα τις δυο ομιλήτριες-συνεργάτες του, όσο και γιατί αυτές οι συναντήσεις ταυτίζονται με τις επιδιώξεις και τη στοχοθεσία του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Together We Can Do So Much”.

    Comments are closed.