Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    2ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ».

    Στις 10 και 11 Μαΐου 2019 και στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς ¨ΕΡΙΑ¨ , στη Νάουσα, πραγματοποιήθηκε το 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας με τίτλο «Εκπαιδευτικοί καταθέτουν σε εκπαιδευτικούς τις επιστημονικές τους εμπειρίες».

    Η διοργάνωση του συνεδρίου ανήκει στη Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στον εμπνευστή του, Διευθυντή  της Π/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, κο Διαμαντόπουλο με την υποστήριξη του Δήμου Νάουσας.

    Στο συνέδριο, στο οποίο παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, εκπαιδευτικοί από όλη την Κεντρική Μακεδονία, την έναρξη έκανε ο κος Διαμαντόπουλος, ευχόμενος καλή επιτυχία στις εργασίες του, συνέχεια και προοπτική ώστε να γίνει θεσμός.

    Οι ενότητες του συνεδρίου, τις οποίες διαπραγματεύτηκαν καθηγητές Πανεπιστημίου (Καρακίτσιος, Αϊδίνης …) και εκπαιδευτικοί σχολείων, αφορούσαν θέματα Διδακτικής Μεθοδολογίας, Ειδικής Αγωγής, Μαθησιακών Δυσκολιών, Νέων Τεχνολογιών, Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας, θέματα διδακτικών πρακτικών και προσεγγίσεων για ευάλωτες , κοινωνικά, ομάδες.

    Στους εισηγητές του Συνεδρίου είχε την τιμή να συμπεριλαμβάνεται και το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, διά του Διευθυντή του, κου Δημήτρη Κατσαβού, με θέμα «Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία και την Καινοτομία».

    Μέσα από την παρουσίαση πλήθος φωτογραφιών-μαρτυριών  με δράσεις και πρωτοβουλίες μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών και τοπικής κοινωνίας, έγινε κατανοητό το μέγεθος των προσπαθειών του σχολείου, ώστε να ανατρέψει μια προβληματική κατάσταση και να μετατρέψει τα όποια μειονεκτήματά του σε πλεονεκτήματα.

    Παρουσιάστηκαν καινοτόμες πρακτικές και δράσεις, πρωτοβουλίες, παιδαγωγικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται εδώ και 7-8 χρόνια στο σχολείο, που ενεργοποίησαν τόσο τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου όσο και την τοπική κοινωνία (πολίτες και φορείς).

    Στόχος της παρουσίασης ήταν η κατάθεση συσσωρευμένων γνώσεων και εμπειριών ( Προγράμματα Erasmus+, Θεατρική Αγωγή, Βιωματική μάθηση, Κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες σχολείου και τοπικής κοινωνίας, κοινωνικές παρεμβάσεις του σχολείου …) ώστε να προαχθεί ένας γόνιμος προβληματισμός και να αναπτυχθεί ένας δημιουργικός διάλογος στα πλαίσια της εκπαιδευτικής κοινότητας.

    Παρόλη την πίεση του χρόνου που ασκήθηκε στον ομιλητή, δόθηκε η δυνατότητα να αναδειχθεί η ποσότητα και η ποιότητα του έργου, προκαλώντας το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων, ανάμεσα στους οποίους και ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κος Κόπτσης, ο οποίος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να επισκεφθεί άμεσα, τη σχολική μας μονάδα.

    Η Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, ευχαριστεί το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κο Διαμαντόπουλο και την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου για την ευκαιρία που μας δώσανε να παρουσιάσουμε τις προσπάθειες και το όραμά μας για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και την καινοτομία.

    Comments are closed.