Προγράμματα

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    «ΑΠΟ ΞΕΝΟΙ, ΞΕΝΙΟΙ, ΕΝΑ ERASMUS ΔΡΟΜΟΣ», Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Ι.Κ.Υ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

     
    Μεγάλη τιμή, για μια ακόμη φορά, περικλείει για το σχολείο μας, το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, η πρόσκληση για συμμετοχή και εκπροσώπηση της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας στην Εκδήλωση Ενημέρωσης που διοργάνωσαν από κοινού, το Ι.Κ.Υ. και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στις 15/16-12-2023, στο Πλανητάριο NOESIS στη Θεσσαλονίκη.
     
    Το θέμα της συνάντησης: «Το Πρόγραμμα ERASMUS+: Ευκαιρίες μάθησης για την ανάδειξη της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης των λαών της Ευρώπης».
     
    Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι: Αλέξανδρος Κόπτσης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και Βάνα Σωτηροπούλου, Προϊσταμένη Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης.
     
    Τον κύκλο των εισηγήσεων άνοιξαν η Ευλαμπία Κύζα και η Κρυσταλλία Στάικου της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, Προωθήτριες Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με την εισήγηση «Συν-οδοιπόρος σε ευρωπαϊκές οδούς».
     
    Ακολούθησαν υποστηρικτικές τεχνικές εισηγήσεις κορυφαίων και έμπειρων στελεχών του Ι.Κ.Υ , της κας Μαρίας Αδαμοπούλου, Συντονίστριας Βασικής Δράσης 1 (ΚΑ1), Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης, της κας Ελίνας Μαυρογιώργου, της Oμάδας Προβολής και Αξιοποίησης Αποτελεσμάτων, Inclusion Officer, του κου Τάσου Μπάρμπα, Συντονιστής Βασικής Δράσης 2 (ΚΑ2), Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης.
     
    Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, δια του Διευθυντή του, Δημητρίου Κατσαβού, έκανε την παρουσίαση με τίτλο «Από ξένοι, ξένιοι, ένα Erasmus, δρόμος» όπου παρουσίασε την εντεκάχρονη συνοδοιπορία του με το πρόγραμμα Erasmus+, εστιάζοντας στα ζητήματα της συνάντησης (ανάδειξη της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και ενίσχυση της αλληλεπίδρασης των λαών της Ευρώπης), ενώ παράλληλα έθεσε τα πλαίσια της, από εδώ και πέρα, πορείας του μέσα από την αξιοποίηση της Διαπίστευσης Erasmus+ που διαθέτει έως το 2027, με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτή η Διαπίστευση-εξασφάλιση συμμετοχής, τη στοχοθεσία του, την εμπλοκή και άλλων συνεργαζόμενων φορέων (σχολείων και όχι μόνο) διαθέτοντας τη δυνατότητα πρόσκλησης και ένταξής τους, ως επικεφαλής κοινοπραξίας, υπηρετώντας, με ευλάβεια τους βασικούς του στόχους.
     
    Μια νέα πορεία, όπως προσδιορίζεται από τα καινούρια πλαίσια υλοποίησης των Erasmus+ , μια πορεία η οποία είναι, ήδη, σε εξέλιξη και παράγει αποτελέσματα.
     
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν εδώ και χρόνια, οφείλουμε: στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

    Comments are closed.