Προγράμματα

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΓΚΡΕΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

    Πόσο κοστίζει, αλήθεια, να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του; Και μάλιστα, όταν αυτά βγαίνουν απ’ τα καθιερωμένα πλαίσια;
    Που τα’ άκουσες; Αυτά που κοροϊδεύαμε , μια ζωή για τους γείτονες, να πέσουν στο κεφάλι μας:
    Μυρμήγκι να γίνει μουσικός και μετά αρχιτεμπέλαρος και αδιάφορος (σίγουρα θα πέρασαν αυτές οι σκέψεις από το μυαλό του παππού Θέμη). Την ώρα που τα’ αδέρφια του θα δουλεύουν μέρα-νύχτα, αυτός να περνά ρέμπελος, την ώρα του με τους Τζλιτζικες.
    Κι αν η αγάπη για το όνειρο είναι δυνατή; Έχουν όλοι τη δύναμη να φύγουν; Να απομακρυνθούν απ’ τη ζεστή φωλίτσα τους; Να βγουν στο κρύο, την παγωνιά, τους αέρηδες; Να τολμήσουν;
    Ωστόσο, λίγο η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, λίγο οι δεύτερες και ψυχραιμότερες σκέψεις, λίγο η κατανόησή μας για αυτούς που αγαπάμε και προστατεύουμε (ή έτσι νομίζουμε), έπεσε, τέλος πάντων, αρκετό νερό στο κρασί του παππού για το μικρό εγγονάκι του, το Θέμη και έτσι το πρωί της Πρωτοχρονιάς, τον περίμενε μια μεγάλη έκπληξη κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
    Η συνέχεια επί της σκηνής, της χριστουγεννιάτικης σκηνής του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, συντροφιά με τη Γλυκερία Γκρέκου και τους Τζιτζικομέρμηγκές της, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus “ Language, Learning via Literature”.

    Comments are closed.