Προγράμματα

    Μάιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Απρ    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ …

    Είναι σημαντικό, για ένα μικρό, επαρχιακό, δημόσιο σχολείο, να φιλοξενείται στο Ζάππειο Μέγαρο και να του δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσει το «μικρό θαύμα» του, χάρη στην πρόσκληση του Ι.Κ.Υ, του Εθνικού Φορέα Υλοποίησης των Προγραμμάτων Erasmus.

    Είναι σημαντικό, μετά την παρουσίαση, να σε αναζητά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, κος Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συνομιλήσει μαζί σου, να σε συγχαρεί για τις δράσεις και την πορεία του σχολείου και το σημαντικότερο, να δηλώνει ότι «θα ήταν ατυχής παράλειψη, αν στην επόμενη παρουσία μου στην περιοχή σας, την Ημαθία, δεν συμπεριλάβω μια επιτόπου επίσκεψη στο σχολικό σας χώρο, να δω και να πληροφορηθώ με λεπτομέρειες για το έργο σας. Είμαι δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε, σας στηρίζω απόλυτα».

    Είναι σημαντικό να συνομιλείς με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και αρμόδιου Επιτρόπου για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά και να σου λέει: «Με έχει συγκινήσει η  προσπάθειά σας να υποστηρίξετε και να συμπεριλάβετε στα σχέδια Erasmus, παιδιά που στερούνται κινήτρων και ερεθισμάτων. Δημιουργείτε Ευρωπαίους πολίτες και σ’ αυτό τον αγώνα σας θα με έχετε συμπαραστάτη  σας».

    Λόγια και ελπίζω, αύριο, και έργα, (εδώ έχει ρόλο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση που, έτσι κι αλλιώς, είναι εδώ και χρόνια, δίπλα μας και μας υποστηρίζει), που οπλίζουν το σχολείο μας, όλους εμάς (Διεύθυνση, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, τοπική κοινότητα …), με ένα δημόσιο κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα , την προσπάθειά μας για ένα σχολείο, δημοκρατικό, απελευθερωτικό, υπό την έννοια που αποδίδει στη λέξη ο Φρέιρε, συμπεριληπτικό, κοινωνικά, ευαίσθητου, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητες του μαθητικού του δυναμικού, ωστόσο, με στόχους που δεν περιορίζονται σ’ αυτές αλλά παλεύουν για «Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε … λίγο ψηλότερα …».

    Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να παρακολουθήσετε τους χαιρετισμούς των προαναφερθέντων, στην επετειακή εκδήλωση «35 χρόνια Erasmus» που διοργάνωσε το Ι.Κ.Υ. σε συνεργασία με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, στο Ζάππειο.

    Η ομιλία-χαιρετισμός του Πρωθυπουργού :

    https://video.link/w/Ry3xd

    Η ομιλία-χαιρετισμός του Αντιπροέδρου της Κομισιόν και Αρμόδιου Επιτρόπου για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής στο Ζάππειο

    https://video.link/w/x13xd

    Comments are closed.