Προγράμματα

    Απρίλιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Μαρ    
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟ ΛΗΔΑ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗ

    Η διεθνούς φήμης εικονογράφος, συγγραφέας και περφόρμερ φιλοτέχνησε για τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση το ιστορικό παραμύθι «Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας»  και σήμερα, 16/4/2021 , στις 6:30 το απόγευμα, έχουμε την τιμή να το παρουσιάζει η ίδια η δημιουργός στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας.

    Ο μικρός Ρήγας ταξιδεύει με παρέα ένα αγιοπούλι σε φανταστικό, αλλά και ταυτόχρονα ρεαλιστικό κόσμο. Με απαρχή τη γενέτειρά του, το Βελεστίνο, αν και ακόμα παιδί, αναζητεί την μέγιστη αξία της Ελευθερίας για τους σκλαβωμένους Έλληνες. Μεγάλο όπλο του και παρακαταθήκη για την αφύπνιση κι εμψύχωση των συνανθρώπων του, η δημιουργία της μεγαλειώδους Χάρτας με τα σύμβολά της.

    Η διεθνούς φήμης εικονογράφος, συγγραφέας και περφόρμερ Λήδα Βαρβαρούση φιλοτέχνησε για την βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση το ιστορικό παραμύθι «Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας». Παράλληλα, με τη «Ζωγραφήγηση» που έχει επινοήσει, στέλνει διαρκώς το μήνυμα του Εθνομάρτυρα και μεγαλύτερης προσωπικότητας της προεπαναστατικής περιόδου, στα πέρατα του κόσμου.

    Η συνάντηση αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων, το 1821, που αγκαλιάζεται από τη στοχοθεσία δύο προγραμμάτων, στα οποία συμμετέχει το σχολείο μας:

    Το επιμορφωτικό πρόγραμμα Erasmus+ του Α.Π.Θ. με τίτλο CARE – Connecting Art with REal life issues, στο οποίο συμμετέχουμε μέσα  από το οποίο διαπραγματευόμαστε, με τη βοήθεια και ένταξη των Εικαστικών Τεχνών στη διδακτική πρακτική, τη Χάρτα του Ρήγα και των κρυμμένων μυστικών και συμβολισμών της (λεπτομέρειες θα δημοσιοποιήσουμε στην κατάλληλη στιγμή), και

    Το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Earth Observation for Education” , το οποίο υλοποιούμε και μέσω αυτής της δράσης θα φέρουμε τους μαθητές μας σε μια πρώτη επαφή και γνωριμία με πτυχές του προγράμματος ( χαρτογράφηση, κοιτώντας τη γη από ψηλά και φυσικά με την ¨επαυξημένη πραγματικότητα¨, αφού η συγκεκριμένη έκδοση του Ρήγα δίνει τη δυνατότητα χρήσης αυτής της νέας επαναστατικής εφαρμογής που απογειώνει τη διδακτική πράξη).

    ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ …

    Comments are closed.