Προγράμματα

  Σεπτέμβριος 2020
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Μαΐ    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  

  ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

  ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ … ΑΣΦΑΛΩΣ!

  Η επιστροφή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας φιλοξενείται εδώ και ημέρες στα μεγάλα δημόσια τηλεοπτικά κανάλια (ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 3)  καθώς και στο μεγαλύτερο ειδησειογραφικό κανάλι της χώρας μας (ΣΚΑΊ). Η δράση με τίτλο «Ασφαλώς επιστρέφουμε. Επιστρέφουμε … ασφαλώς!» υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Together We Can Do So Much», ένα πρόγραμμα που αντιστέκεται με πείσμα στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.

  Δείτε εδώ τη φιλοξενία της  ΕΡΤ 1 και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Χριστοφιλέα, την οποία ευχαριστούμε θερμά.

  https://safeyoutube.net/w/enQI

   

  Δείτε εδώ τη φιλοξενία της  ΕΡΤ 3 και των δημοσιογράφων Θάλειας Ζαγναφέρη, Χάρη Αρβανιτίδη και Έλσας Ποιμενίδου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

  https://safeyoutube.net/w/2rQI

   

  Δείτε εδώ τη φιλοξενία του ΣΚΑΪ και του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

  https://safeyoutube.net/w/XwQI

   

  Ακολουθεί το κείμενο της κας Σμυρνή από το αφιέρωμα της Faretra.info στη δράση του σχολείου μας.

   

  Έξυπνο και χαριτωμένο το σποτάκι που ετοίμασε το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία την ερχόμενη Δευτέρα.

  Το συγκεκριμένο σχολείο, βέβαια, έχει αποδείξει μέχρι τώρα, με τις  βραβεύσεις του σε διαγωνισμούς πανελληνίου επιπέδου αλλά και με τις συνεχείς συμμετοχές του σε προγράμματα ERASMUS, την παιδαγωγική ανησυχία που το χαρακτηρίζει, οδηγώντας το σε πρωτότυπες και γόνιμες πρακτικές.

  Σε λίγες μέρες τα παιδιά του Δημοτικού καλούνται να επιστρέψουν κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες, που εγκυμονούν ένα σωρό δυσκολίες και γι’ αυτά και για τους δασκάλους τους.

  Το σποτάκι που καλεί στην επιστροφή, στους ήχους της «Άνοιξης» του Βιβάλντι, αποτυπώνει τα δροσερά αθώα παιδικά πρόσωπα και τους δεσμούς που έχουν με το σχολειό τους, προκειμένου να επανέλθουν ομαλά, κατανικώντας το φόβο.

  Με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, και δίνονται απόλυτα κατανοητά με τη μορφή παιχνιδιού, η λέξη «ασφαλώς», με τη σημασία του οπωσδήποτε, αλλά και με την έννοια της ασφάλειας, είναι το κλειδί της φυσιολογικής και αβίαστης επανόδου.

  Καλή επιστροφή, λοιπόν, στο σχολείο στους μικρούς μαθητές και στους δασκάλους τους!

   

  —————————-

  Συντελεστές δημιουργίας
  Κείμενο- σκηνοθεσία: Σοφία Παυλίδου (εκπαιδευτικός)
  Λήψη εικόνας, ήχου – Μουσική Επιμέλεια : Στέφανος Κατσαβός (Α.Π.Θ. Τμήμα Μουσικών σπουδών)
  Στους ρόλους, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας
  Γενική φροντίδα-οργάνωση: Σοφία Αναγνώστη (εκπαιδευτικός)

  Comments are closed.