Προγράμματα

    Μάρτιος 2024
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    « Φεβ    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

    Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

    Με ιδιαίτερο τρόπο και έντονη συναισθηματική φόρτιση, οι μαθητές της Στ τάξης, κυρίως και όχι μόνο, με την ευθύνη οργάνωσης, προετοιμασίας και υλοποίησης από την εκπαιδευτικό του Σχολείου κα Χατζηπαναγιωτίδου Κωνσταντίνα, πραγματοποίησαν, στο σχολείο μας, ένα εξαιρετικό αφιέρωμα, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

    Μέσα σε όμορφα σκηνικά που επιμελήθηκε η εικαστικός του σχολείου μας, κα Κύρμου Κική, οι μαθητές παρουσίασαν με τρυφερότητα και αγάπη, τραγούδια, ποιήματα, νανουρίσματα, διασκευές μύθων και παραμυθιών, εικόνες και έργα τέχνης, θεατρικό, με βασικό και τιμώμενο πρόσωπο όλων, τη μάνα.

    Οι παρευρισκόμενες μαμάδες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν βιωματικά στην εκδήλωση. Έτσι είχαμε συγγραφή νανουρισμάτων, απαγγελία  ποιημάτων από τις ίδιες,όπως και από την εκπαιδευτικό κα Χατζηπαναγιωτίδου, καθώς και τη συμμετοχή τους μαζί με τα παιδιά, σε μια σειρά παραδοσιακών και ξεχασμένων παιχνιδιών που ξαναζωντάνεψαν στην αυλή του σχολείου.

    Της εκδήλωσης προηγήθηκαν μια σειρά δραστηριοτήτων κατά τάξη με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών, δημιουργία ευχετήριων καρτών, εικαστικών έργων, δημιουργίας μηνυμάτων και ποιημάτων, με στόχο να αποτελέσουν μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης και αγάπης των παιδιών προς τις μαμάδες τους.

    Δικαιολογημένα οι μαμάδες των παιδιών που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση ήταν συγκινημένες και περήφανες για τα παιδιά τους και ικανοποιημένες για την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών, να τις τιμήσουν.

    Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Together We Can Do So Much”, προσαρμοσμένη στη στοχοθεσία του προγράμματος , που δεν είναι άλλη από το να φέρει με κάθε δημιουργικό, παραγωγικό και ποιοτικό τρόπο, γνείς και παιδιά πιο κοντά, εξασφαλίζοντάς τους κοινό χρόνο και κοινές δραστηριότητες και δράσεις.

    Comments are closed.